Bora Čorba o Gitarijadi

Poslednjeg dana 41. Zaječarske Gitarijade, imali smo priliku da čujemo mišljenje Bore Čorbe o celokupnom događaju. Iako su mnogi razočarani ovogodišnjom Gitarijadom i brojem posetilaca, Bora i članovi grupe Riblja Čorba su imali daleko pozitivnije mišljenje.

Bora Čorba: „Bina je fantastična, mesto idealno, bolje nego stadion. Bilo koji narod bi d**e dao da ima ovakav festival. Lepo je imati dane roka, kada je sve podređeno roku.

Ljudi koji su na bili na bini ovih dana, a posebno demo bendovi, sviraju sjajno.“

Bora je u šali pomenuo da će se mlada i perspektivna grupa iz Beograda, zvana Riblja Čorba, dogodine prijaviti kao demo bend“.

Miša Aleksić, legendarni basista benda je izjavio : „Ovo je najveća rok manifestacija, treba srce dati za Zaječarsku gitarijadu i svako ko i malo živi za dobar rok zvuk daće sve od sebe da bude ovde. Novi bendovi sviraju sjajno, podržimo ih.“

Nakon konferencije za medije, članovi grupe Riblja Čorba su izašli na binu i neumorno svirali sve do ranih jutarnjih časova. Nastup za svaku pohvalu, revijalno ali fantastično, svirka iz duše, u čast roka i Gitarijade.

Da podsetimo, pobednik ovogodišnje Gitarijade je Beogradska demo grupa „Nightfall“.

Žiri, kojim predsedava muzičar Vladimir Janković Džet, najboljim nastupom je proglasio izvođenje grupe „Art Diler“ iz Petrovca na Mlavi, a glasovima publike, titula najbolje grupe dodeljena je pirotskom sastavu „Anti-Dote“.