Borani porazili „Aktavis” na domaćem terenu

Nakon teškog poraza u Medveđi, košarkaši  “Bora” su u  16. kolu Muške regionalne lige Istok ostvarili važan trijumf za dalji tok sezone, pobedivši “Aktavis” iz Leskovca rezultatom 93:82 (20:8, 21:20, 30:22, 22:32).

Domaćini su pokazali dobru igru u prvoj deonici meča. Otvaranjem brzih kontranapada i ofanzivnim skokovima Borani su napravili zavidnu razliku na startu utakmice.

Leskovčani su bili znatno oslabljeni na ovoj utakmici i, igrajući samo sa sedam igrača, ostali su jednocifreni u prvoj četvrtini.

Gostujući igrači su ustanovili ritam svoje igre u nastavku utakmice i do prvog poluvremena su vodili dobru borbu sa borskim seniorima. Ipak, bili su nadjačani i u ovoj deonici meča pošto su naši prvotimci održavali već prethodno napravljenu razliku.

Ako uzmemo u obzir nedostatak leskovačkih igrača, i jedan i drugi tim je pružio odličnu partiju za gledanje i navijanje publike.

”Bor” je u jednom trenutku imao i 20 poena razlike u trećoj četvrtini, koju su donekle ispustili u zadnjoj deonici.

Podmlađeni sastav Leskovca, koji je, uglavnom, sačinjavao igračima koji igraju Juniorsku ligu Srbije, pokazali su svoj talenat i dobili su četvrtu četvrtinu ubacivši čak 32 poena. Ipak, to nije bilo dovoljno da se ostvari deveta pobeda ove sezone.

I Bor i Leskovac se nalaze u samoj sredini tabele sa istim polovičnim učinkom od po osam pobeda i poraza.

Najisticaniji u pobedničkoj ekipi je bio Marko Vučetić sa 21 postignutim poenom, dok je Marko Rašić ubacio 19 poena.

Boranima sledi gostovanje u Beloj Palanci u narednom kolu, ekipi “Mladost Vesna”.

„KK Bor RTB“: B. Stojanović, F. Ljubisavljević, P. Branković, M. Vučetić, I. Šćekić, S. Kovačević, M. Milosavljević, I. Zdravković, K. Veličković, V. Rosić, M. Rašić, M. Perišić