Borani stariji od 65 godina jutros obavili kupovinu [FOTO]

0
2747

Osobama starijim od 65 godina jutros je omogućena kupovina namirnica i lekova u periodu od 4 do 7 časova.

Dok je grad spavao najstariji Borani su stali u redove kako bi se snabdeli u jedinom danu u nedelji kada im je omogućeno da izađu iz svojih domova i nabave neophodne namirnice.

Podsećamo, zbog rizika od zaraze koronavirusom osobama starijim od 65 godina zabranjeno je kretanje u gradovima, dok u selima i mestima do 5.000 stanovnika starosna granica na 70 godina.

Na teritoriji grada Bora i okolnih sela 13 prodavnica i jedna apoteka radile su u specijalnom radnom vremenu.

Volonteri Informativnog i Operativnog štaba grada Bora, pripadnici policije i vatrogasno-spasilačkog bataljona u Boru postarali su se da sve protekne u najboljem redu.

Interesovanje je bilo veliko pa su ispred radnji bili formirani redovi sa propisanim rastojanjem između mušterija. Kupcima je izvšena dezinfekcija i podeljene su im zaštitne maske i rukavice.

“Ovog jutra, našim sugrađanima koji imaju preko 65 godina, podeljeni su flajeri sa informacijama i brojevima telefona koji im mogu biti od pomoći, kao i zaštitne maske koje su donacija privatnog preduzetnika, koji posluje na teritoriji grada, a želeo je da ostane anoniman. Ovime pokazujemo da smo solidarno, humano i odgovorno društvo i mislim da ćemo, zajedničkim snagama i poštovanjem mera koje su propisane na republičkom, samim tim i gradskom nivou, uspeti da pobedimo ovu situaciju”, poručio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime