Borani u četvrtak protestuju zbog tamnih stakala

U četvrtak, 26. novembra, od 15 časova, na parkingu kod Nove tržnice, Borani će održati protestni skup povodom zakona koji “legalizuje” zatamnjena stakla na automobilima. 

Zatamnjena-stakla
polovniautomobili.com

Borani će se u četvrtak pridružiti građanima iz ostalih gradova Srbije koji se, takođe, ne slažu sa prevelikim cenama za dobijanje atesta, kao i načina na koji se dobija. Građani Srbije žele da se cena za atestiranje smanji, da se zadnja stakla automobila ne atestiraju, već samo prednja, odnosno vozačeva i suvozačeva. Isto tako, Borani i ostali građani Srbije žele da protestom izraze nezadovoljstvo ovim zakonom, smatraju da se njime direktno uticalo na bezbednost putnika u autu, zatim i nelogično atestiranje zadnjih stakala, same cene tih atesta, kao i nemogućnost da se atestiranje obavi u mestu samog boravka.

[socialpoll id=”2311468″]

Inače, u Agenciji za bezbednost saobraćaja održan je sastanak povodom ovog problema, ali nikakav vid dogovora nije postignut, s obzirom da su poseta pomenutoj Agenciji i predlozi za rešavanje problema shvaćeni površno. Kako poručuju organizatori ovog protesta iz Beograda, protestni skup je trenutno jedino rešenje kako bi se ovaj problem shvatio ozbiljno i rešio brzo, a time bi se smanjilo dodatno maltretiranje vlasnika automobila.