Boranin Uroš Krstić prvak sveta u kik boksu

Takmičar Kik boks kluba Bor i reprezentativac Srbije Uroš Krstić postao je prvak sveta u konkurenciji starijih juniora do 71 kilograma u disciplini lou kik na Svetskom prvenstvu u kik boksu koje je održano u Italiji.

Krstić je, kao aktuelni prvak Evrope, bio nosilac žreba, tako da je imao tri borbe. Ubedljivo je pobedio takmičare iz Švajcarske i Izraela, dok se u finalu borio protiv domaćina iz Italije, što mu je, kaže, bila i najteža borba.

„Borba sa Italijanom je bila izuzetno teška, poslednje sekunde meča su bile odlučujuće, ali sam na kraju došao do pobede. Takođe, primio sam veoma težak udarac u glavu i u tom trenutku ništa nisam čuo, ali sam se sa tim izborio u zauzeo prvo mesto”, kaže Uroš Krstić, prvak sveta u kik boksu.

Na ovaj način, Krstić je potvrdio da je u odličnoj formi što je pokazao i prošle godine kada je postao prvak Evrope, ali i na Svetskom kupu početkom godine i na prvenstvu Balkana na kojima je takođe osvojio zlatne medalje.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Ponos grada“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.