„Borci za Bor“ deo akcije „Knjiga za život“ u Beogradu

Borsko udruženje humanista „Borci za Bor“ deo su velike akcije „Knjiga za život“ koja se realizuje u Beogradu, a koja se zasniva na prikupljanju i prodaji polovnih knjiga u cilju prikupljanja pomoći oboleloj deci iz Srbije.

Dalibor Jović, predsednik udruženja „Borci za Bor“ kaže da je u Boru prikupljeno devet velikih kutija knjiga i da je to bio ogroman doprinos za akciju.

„Vrlo rado smo se odazvali na poziv humanitarnih udruženja iz Beograda, i posebno mi je drago što smo jedino udruženje iz unutrašnjosti Srbije u ovoj akciji. Štand je bio postavljen u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, a osim prodaje knjiga, postojali su i animatori koji su se trudili da privuku pažnju ljudi koji će kupiti knjigu i time pomoći lečenje dece. U konkretnom slučaju, sredstva su prikupljana za lečenje sedmogodišnje Sonje Milošević, koja se bori sa respiratornom insuficijencijom, pneumonijom, atelektazom pluća, hipertenzijom, tahikardijom i kalkulozom bubrega. Njoj je hitno potrebna operacija u Turskoj“, kaže Dalibor Jović, dodajući da su do sada, kroz ovu akciju, prikupljene 332.000 dinara.

Jović je najavio nastavak ove akcije, a trenutno se obezbeđuju dozvole i saglasnosti za uličnu prodaju knjiga na određenoj lokaciji, takođe u Beogradu.

„Borci za Bor“ su poslednjih godina realizovali mnogo humanitarnih akcija u kojima su, na lokalnom nivou, a i šire, pomogli pojedince i porodice kojima je bila potrebna pomoć.