„Borci za Bor“ donirali EKG za trijažno odeljenje bolnice

Udruženje građana „Borci za Bor“ uspešno je realizovalo još jednu humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Opštu bolnicu u Boru.

„Borci za Bor“ ovoga puta donirali su prijemnom trijažnom odeljenju moderan aparat za elektrokardiografiju (EKG).

Ovaj dvanaestokanalni uređaj čija je vrednost u slobodnoj prodaji oko 260.000 dinara kupljen je iz sredstava koja su Borani, ali i humani ljudi iz drugih gradova, za ovu namenu uplaćivali organizaciji „Borci za Bor“.

Dalibor Jović, jednog od inicijatora ove akcije, izrazio je zahvalnost svim donatorima na učešću u ovoj akciji, kao i firmi Midiko Lajn (Medico Line) iz Niša koja je dala veliki popust i značajno snizila cenu uređaja.

Dr Goran Bogdanović, zamenik direktora Opšte Bolnice u Boru se zahvalio na donaciji u ime cele ustanove i istakao njen značaj.

„Ovaj EKG aparat će pomoći lekarima na prijemno-trijažnom bloku, ali i internistima i kardiolozima koji ovde rade. Mi na trijaži dnevno imamo po 70 pregleda svakog dana i od toga se EKG uradi bar za 40 pacijenata. Aparati ne traju večno i posle nekog vremana se moraju rashodovati i zato je svaka ovakva donacija značajna“, kazao je dr Bogdanović.

Pored EKG aparata doniran je, navode u Udruženju „Borci za Bor“ i visokokvalitetan stetoskop i druga medicinska sredstva koja je iz Beča poslala Boranka dr Vesna Budić Spasić.

„Ona nam je poslala mantile, insulin, lekove za dijabetičare i druga sredstva u vrednosti od oko 1.500 evra. Inače, ukupna vrednost ove donacije je oko 400.000 dinara. Mi nećemo stati na ovome i u narednom periodu ćemo pratiti potrebe koje ima bolnica i organizovati humanitarne akcije“, kazao je Dalibor Jović iz organizacije „Borci za Bor“.