„Borci za Bor“ donirali opremu Domu zdravlja

Predstavnici Udruženja građana „Borci za Bor“ uručili su donaciju Domu zdravlja u Boru u vidu zaštitne opreme. Reč je o kompletu zaštitnih odela i skafandera (tzv. Covid odela), doktorskih mantila, pantalona, vizira, kao i zaštitnih naočara. Sva ova oprema je od početka pandemije itekako neophodna zaposlenima u Domu zdravlja u Boru u realizaciji svakodnevnih obaveza.

Foto: Borci za Bor

„Drago nam je da ovom donacijom možemo barem malo da olakšamo veliki teret radnih obaveza koji već duži vremenski period nose zdravstveni radnici. Zaštitna Covid oprema je njima sredstvo za rad i bez toga neće biti u situaciji da odgovorno pruže medicinsku i svaku drugu zaštitu pacijentima. Upravo zbog toga, ovim našim doprinosom želimo da pomognemo medicinsko i drugo osoblje u Domu zdravlja u Boru“, istakao je Dalibor Jović, predsednik Udruženja „Borci za Bor“, prilikom uručenja donacije.

Dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru, uputila je zahvalnost na konstantnoj podršci članova ovog udruženja ističući da im ova zaštitna Covid oprema puno znači jer se u svakoj medicinskoj ustanovi borba sa pandemijom vodi na dnevnom nivou.

Udruženje građana „Borci za Bor“ do sada je u više navrata obezbedilo donaciju medicinske opreme i za Opštu bolnicu u Boru, i to u vidu većeg broja beskontaktnih toplomera, merača krvnog pritiska, vizira, a posebno se ističe njihova nedavna donacija ovoj zdravstvenoj ustanovi u obezbeđivanju najsavremenijeg EKG aparata u vrednosti od 265.000 dinara, kao i dečijih kolica i klupice za kupanje nepokretne dece u vrednosti većoj od 4.000 evra.