Borci za Bor: Nećemo ulaziti u koaliciju ni sa jednom strankom, ali podržaćemo svaki dobar predlog za grad Bor

Grupa građana „Borci za Bor”, koja je na lokalnim izborima osvojila jedno odborničko mesto u Skupštini grada Bora, sazvala je konferenciju za medije na kojoj su se izjasnili da smatraju da je predlog opozicije da se ponove izbori na dva biračka mesta bez osnove.

Gradska izborna komisija u Boru juče je zasedala radi razmatranja poništenja glasanja na biračkim mestima broj 29 OŠ „Petar Radovanović” u Zlotu i broj 34 OŠ na „Timoku” u Šarbanovcu, nakon čega bi na tim biračim mestima izbori bili ponovljeni. GIK u Boru nije prihvatio ove predloge, a Dalibor Jović iz Grupe građana „Borci za Bor” kaže da su Borani već izrazili svoju volju na izborima 3. aprila.

„Imao sam dosta poziva putem kojih je vršena jedna vrsta pritiska na mene da se obore biračka mesta 29 i 34. Svi pričaju o kršenju nekog zakona, ali pozadina svega toga je da se obore ova biračka mesta, da opozicija pozove svoje birače, da umesto što bi svoj glas dali njima, glasaju za jednu opozicionu stranku kojoj nedostaje pedesetak glasova da bi prešla cenzus i ušla u Skupštinu grada Bora. Grupa građana „Borci za Bor” nije glasala za to, jer je narod rekao svoju volju na izborima. Da je narod rekao da ta stranka treba da bude u lokalnom parlamentu, prešla bi cenzus”, smatra Jović.

On je podsetio da Grupa građana „Borci za Bor” ne želi da ima saradnju ni sa jednom strankom, pozicionom ili opozicionom, ali da će podržati svaki dobar predlog iznet u lokalnm parlamentu koji je u korist grada i građana Bora, bez obzira na to koja stranka predloži tako nešto.