„Borci za Bor“ u novoj humanitarnoj akciji za Dom manastira Sveta Petka

Udruženje „Borci za Bor“ trenutno sprovodi novu humanitarnu akciju sa ciljem da prikupi pomoć za Dom manastira Sveta Petka u selu Izvor kod Paraćina.  

Foto: svetapetkaizvor.com

Sredstva prikupljena u toku akcije biće utrošenja za kupovinu potrebnih namirnica, sredstava za higijenu i jednokratnih pelena.

Iz organizacije „Borci za Bor“ kažu da su im jednokratne pelene za odrasle najpotrebnije i apeluju na sve one koji mogu da pomognu da se pridruže akciji.

Novčana sredstva se mogu uplatiti na račun udruženja „Borci za Bor“ 330-32001863-56, dok se za robne priloge potrebno javiti direktno organizaciji, odnosno Daliboru Joviću na broj telefona: 061139611.

Udruženje „Borci za Bor“ je u julu prošle godine takođe organizovalo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Dom manastira Sveta Petka kada je između ostalog donirano 100 pakovanja pelena, 500 kilograma brašna, 150 litara zejtina, po 200 kilograma soli i šećera, kao i mnogo drugih prehrambenih i neprehrambenih namirnica, uključujući i sredstva za higijenu.

Tom prilikom je uručeno i 150.000 dinara.

Igumanija i monahinje se u Domu Manastira Sveta Petka staraju o nekoliko desetina štićenika sa intelektualnim i mentalnim teškoćama, među kojima je mnogo nepokretnih ili slabo pokretnih.