Borska Hitna pomoć dobila savremenu opremu vrednu 40 miliona dinara

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Boru dobila je novu, najsavremeniju opremu, kupljenu sredstvima iz budžeta Grada Bora. Investicijom vrednom blizu 40 miliona dinara nabavljeni su neophodni aparati i instrumenti, čime je značajno unapređen rad ekipa hitne pomoći.

Dom zdravlja su posetili predstavnici lokalne samouprave, ističući važnost modernizacije medicinskih usluga.


Dr Srđan Petrović, član Gradskog veća, istakao je nabavljeno sve što je u ovom trenutku iz Službe hitne medicinske pomoći traženo.

„Zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta, obezbeđena je oprema koja je bila neophodna za našu Službu hitne medicinske pomoći. Novi EKG aparati, dvanaestokanalni sa softverom za interpretaciju, defibrilatori, reanimacioni setovi, porođajni setovi, pregradni kreveti, stalci za infuziju i ormarići – sve je to sada dostupno našim medicinskim radnicima“, kazao je Petrović.

Dr Vesna Bućan Mihajlović, načelnica Službe hitne medicinske pomoći, izrazila je zahvalnost i zadovoljstvo zbog nove opreme.

„Iako smo i ranije dobijali neophodnu opremu, ovo je značajan iskorak. Posebno bih istakla nove EKG aparate koji mogu da identifikuju promene i štampaju rezultate, kao i defibrilatore vrhunske generacije. Nova oprema, poput laringoskopa sa kamerom i seta za reanimaciju, od velike je pomoći, naročito kod intervencija na terenu“, rekla je Bućan Mihajlović.

Iz lokalne samouprave ističu da je ovo je samo deo kontinuiranog napora da se unaprede zdravstvene usluge u Boru.

Predstavnici grada najavljuju da će u narednom periodu i ostale službe Doma zdravlja dobiti neophodnu opremu, kako bi se nivo medicinske nege podigao na još viši nivo.