Borska Tehnička škola u projektu „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“

Tehnička škola u Boru pristupila je projektu „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“ koji realizuje Udruženje građana „Svet reči“ iz Velike Plane uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država iz Beograda.

Mreža mladih Srbije protiv korupcije; Foto: Tehnička škola Bor

Dvodnevnom treningu u Velikoj Plani, realizovanom u okviru projekta „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“, prisustvovale su i učenice borske Tehničke škole, budući tehničari za industrijsku farmaceutsku industriju, Sanja Janković i Milena Antanasković.

“Učenice su stekle znanje o pojmu korupcije, njenim oblicima i načinima kako da prepoznaju korupciju. U narednom periodu očekuje ih realizacija deset radionica sa mladima uzrasta od 15 do 19 godina na kojima će se oni naći u ulozi vršnjačkih edukatora”, navode u borskoj Tehničkoj školi.

Detalj sa treninga u Velikoj Plani; Foto: Tehnička škola Bor

Omladinski aktivizam je i cilj projekta, sa aspekta stvaranja mreže mladih iz 20 gradova Srbije koji će se kao vršnjački edukatori naći u borbi protiv korupcije.

Sanja Janković i Milena Antanasković, učenice borske Tehničke škole prvi put su se našle na radionicama ovog tipa, a iz Velike Plane ponele su pozitivna iskustva.

“Mladi mogu da utiču na promenu negativnih pojava u društvu ali je potrebno mnogo volje, truda i strpljenja. Međutim, mladi su nedovoljno angažovani. Mislimo da je uzrok tome njihovo “čekanje na gotovo”, odnosno očekivanja naših vršnjaka da drugi sve urade umesto njih”, navode mlade Boranke.

Treningu u Velikoj Plani je, inače, prisustvovalo 30 učesnika, od kojih 10 nastavnika iz cele Srbije, među kojima i nastavnica borske Tehničke škole, Sanja Pejčić.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Život mladih u Boru – za ostanak i opstanak”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.