Borski „3. oktobar“ iz projekta IPA fonda dobio nove kamione za smeće

Javno komunalno preduzeće “3. oktobar” bogatije je za dva nova kamiona smećara koji će biti namenjeni za potrebe borskih sela. Novi smećari nabavljeni su iz projekta IPA fonda prekogranične saradnje sa Bugarskom.

Sastavni deo ovog projekta je, osim nabavke kamiona za smeće, mapiranje svih divljih deponija na teritoriji Grada Bora, analiza postojećeg stanja i edukacija. Ukupna vrednost ovog projekta iz IPA fonda prekogranične saradnje Bugarska – Srbija je 178.000 evra.

“Analize su pokazale da u gradu Boru imamo veliki broj divljih deponija, ali je pokazano da je šest velikih koje moramo u narednom periodu kroz rad komunalnog preduzeća „3. oktobar“ da uklonimo, ali isto moramo raditi i na podizanju svesti naših sugrađana kako da i na koji način kroz saradnju sa JKP „3. oktobar“ izbegavaju divlje deponije jer komunalno preduzeće je spremno i ima sve kapacitete da u svakom trenutku odreaguje na poziv naših građana“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

IPA projekat Bugarska – Srbija se polako privodi kraju, a kako ističe prvi čovek Bora, ovaj grad je iz njega izašao bogatiji za jedno novo iskustvo.

„To je iskustvo kako se ponašati sa divljim deponijama, na koji način podići nivo odgovornosti i svesti naših sugrađana, a i ova vozila su jedan od sastavnih delova projekta koja će sigurno pomoći u radu JKP „3. oktobar“ i njihovom funkcionisanju“, dodao je Milikić.