Borski gimnazijalci zamenili svoje profesore na jedan dan [FOTO]

Danas je u gimnaziji “Bora Stanković” održana akcija zamene uloga profesora i učenika, koja se već dugi niz godina održava u ovoj školi. Profesori su danas ponovo seli u đačke klupe i slušali predavanja svojih, možda budućih kolega.

zamena-uloga-gimnazija-2015

Učenici i profesori se slažu u jednom, a to je da ova akcija puno pomaže učenicima da vide kako je biti profesor, da to uopšte nije tako lako kako se čini jer treba držati kontrolu nad dvadesetak osoba i istovremeno objašnjavati nešto.

Učenici su se takođe oprobali i u ulogama direktora, sekretara, radnika u računovodstvu, ali i pomoćnog osoblja kao što su tetkice, domar i školski policajac, koje su i najtraženije uloge.

„Ovo je već četvrta godina kako se prijavljujem za zamenu nekog profesora i veoma mi se dopada, zanimljivo je kada si u ulozi profesora. Danas sam predavala srpski jezik, bila sam u ulozi svoje razredne i mislim da sam odradila svoj posao kako treba jer su i učenici bili zadovoljni“, navodi za naš portal Katarina Dobromirović, učenica 4. razreda

Današnja direktorka škole, Natali Urbanović, kaže da je za nju ovo bilo lepo iskustvo i da je bilo zanimljivo sarađivati sa profesorima i videti ih u drugačijem svetlu. Njen posao je bio da proverava rad novih profesora i to joj se dopalo.

Dođe mi da kažem nekom da me pozove i da mi zazvoni telefon na sred časa, da vide kako je nama kada njima zazvone mobilni telefoni, kaže za naš portal Ivana Ćirić, profesor latinskog jezika.
Ivana takođe navodi da su i ostali profesori zadovoljni svojim zamenama, uglavnom su se učenici prijavljivali za predmete koje vole i onda su to lepo odradili. Takođe ističe da retko ko od njih želi da nastavi da se bavi prosvetom, s obzirom da je situacija prilično loša i u prosveti uglavnom radi onaj ko mora, a ne onaj ko voli i želi.

Učenici su ozbiljno shvatili svoje uloge i ispunili sva očekivanja, učenici prvog razreda sa uzbuđenjem čekaju sledeću godinu, da se i oni oprobaju u ulozi profesora.

[RFG_gallery id=’302′]