Borski kik bokseri doneli pet zlatnih i dve bronzane medalje sa Državnog prvenstva u Senti

Povodom ostvarenih rezultata na Državnim prvenstvu u kik boksu, održanom u Senti prošlog vikenda, u prostorijama Gradske uprave organizovan je prijem osvajača državnih medalja iz Kik Boks kluba Bor.

Pet zlatnih medalja i dve bronzane na Državnom prvenstvu u kik boksu, održanom ovog vikenda u Senti, koje su osvojili borski kik bokseri, od kojih je, prema rečima Siniše Vladimirovića, trenera Kik boks kluba Bor, jedna od bronzanih lako mogla da bude prolaz u finale, nije ništa manje od onog što se očekivalo od ovih mladih sportista.

„Ja sam u potpunosti zadovoljan. Ono što sam očekivao od svojih takmičara, to su i ostvarili. Imali su veoma jake mečeve, psihički su bili pod velikim pritiskom pošto su znali da se od njih očekuje da pruže dobre partije i osvoje zlato, ali su i to prevazišli i bili na visini zadatka”, kaže Vladimirović.

On je dodao da će 21. i 22. maja ove godine biti organizovano Državno prvenstvo u kik boksu i u Boru.

„Juče mi je potvrđeno da nam je odobrena kandidatura koju smo ranije podneli, tako da će u Boru biti organizovano Državno prvenstvo u tri discipline za sve uzrastne kategorije. Tako da ćemo uz pomoć Grada i svih ostalih biti dobri domaćini i organizovati takmičenje koje će biti pravi spektakl i lep događaj za grad”, ističe Vladimirović.

Državni prvak u kik boksu, Boban Nikolić kaže da je u startu sebi dao zadatak da postigne rezultat ne manji od onih koje je dosad ostvario.

„Bilo je malo teže nego što sam očekivao, u startu sam sam sebi napravio pritisak da ne postignem manje od onih uspeha koje sam dosad ostvario. Loše sam otvorio meč, ali na kraju sam ipak uspeo da to ispravim i dođem do pobede. Imaćemo još tri Državna prvenstva, a videćemo još koji će se evropski kupovi održati tokom godine, možda Balkansko prvenstvo i krajem godine Evropsko prvenstvo za seniore”, objašnjava Nikolić.

Sve je veći broj kik boksera i medalja, što zlatnih, što ostalih, koje, kako kaže gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, donose ove mlade nade borskog sporta.

„Veoma sam srećan i ponosan na momke iz Kik boks kluba, na trenera, na ekipu. Radi se vredno, marljivo i evo njihovih rezultata. A još draže mi je što sam dobio informaciju da će ovde u narednom periodu biti organizovano Državno prvenstvo. To je za sve nas kruna uspeha, to što rade ovi mladi ljudi i mislim da je Bor zaista grad u kojem kik boks živi i razvija se”, naglašava Milikić.