Borski maturanti posetili RTV Bor i Tehnički fakultet

U okviru programa profesionalne orijentacije koji Kancelarija za mlade opštine Bor sprovodi u saradnji sa udruženjem Alternativa Bor, učenici završnih razreda borskih srednjih škola posetili su juče Radio-televiziju Bor i Tehnički fakultet kako bi se neposredno upoznali sa radom ovih institucija.

realni-susret-radio-bor

Osnovni cilj programa profesionalne orijentacije je razvijanje sposobnosti mladih da donesu i sprovedu promišljenu, valjanu i samostalnu odluku o izboru škole i zanimanja, kao i da planiraju karijeru i uključe se u svet rada.

Kroz takozvane „realne susrete“ borski maturani su se do sada upoznali sa radnim zadacima i okruženjem zaposlenih u gotovo svim značajnijim gradskim institucijama.

realni-susret-tf-bor

Od početka realizacije programa u Boru realizovano više realnih susreta. Zainteresovani srednjoškolci su posetili Sportski centar, Narodnu biblioteku, Policijsku upravu i sada RTV Bor i Tehnički fakultet.

Direktni kontakt mladih sa realnim svetom rada i upoznavanje sa izazovima konkretnih zanimanja pravilno usmerava mlade u planiranju dalje karijere, kaže Srećko Zdravković koordinator borske Kancelarije za mlade.

Nakon realnih susreta odrađene su i evaluacije istih i prikupljeni značajni podaci o značaju i potrebi mladih upravo za ovakvim vidom informisanja i obuke za mlade.