Borski policajac ranio pljačkaša

8
43

U pokušaju pljačke objekta Šumske uprave u Boru noćas je ranjen I.S. (30)  tokom napada na policajske službenike i pokušaja bekstva.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru sprečili su noćas izvršenje krađe u objektu Šumske uprave Bor. Tom prilikom je ranjen I.S.(30). Njega su prilikom pokušaja bekstva ranili policajci koji su došli na lice mesta po dojavi da neko pljačka objekat Šumske uprave.

Naime, kako navode u Policijskoj upravi u Boru, njima je malo posle ponoći prijavljeno da je neko provalio u objekat Šumske uprave Bor, nakon čega je na lice mesta odmah upućena policijska patrola.

Dolaskom ispred ovog objekta policijski službenici su primetili da su vrata zgrade delimično otvorena, nakon čega su uzviknuli: “Policija! Izađi”.

Tada je osumnjičeni sa biber sprejom u ruci izleteo iz objekta i poprskao policijskog službenika kako bi ga onesposobio i pobegao.

Policajac je u samoodbrani ispalio hitac iz pištolja i ranio osumnjičenog, koji je potom prevezen u Klinički centar Niš.

Na mestu provale pronađene su rukavice, fantomka i metalna šipka koji pripadaju osumnjičenom.

O ovom događaju odmah je obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Povodom ovog slučaja oglasio se i direktor policije Vladimir Rebić, koji je istakao da je u razgovoru sa načelnikom PU Bor dobio čvrsta uverenja da je borski policajac postupio u potpunosti u skladu sa propisima u smislu opravdane upotrebe vatrenog oružja.

8 KOMENTARA

 1. Ma koje bre čvcrsto ubeđenbje da je postipuio u skladu po propisima kad nosi pištolj.Pa šta je trebalo da im kuivaju kafu a oni ušli kroz zaključana vrata. Tu bre nema razgovor ni sa okolinom ni sa novinarima, uprava kad ispita sve samo da da obaveštenje i GOTOVO. Naoružanje može da nosi samo milicija i vojska i lovci nedeljom gotovo bre a svi da se pošteno kontrolišu i nema ubistva nma prijave A KO TO KRŠI U ALEKSINAČKI RUDNIK. Sve to u skladu sa DEMOKRATIJOM.

 2. Malo sam možda prestrog ali poslušaj te jutarnji izveštaj koliko ih je gde ubijeno. Kontrola pa nađe drogu 5gr. pet meseca u aleksinački rudnik, pištolj 2 godine i TD.

 3. Vatreno oružje

  Član 124

  Pri obavljanju policijskih poslova policijski službenik može upotrebiti vatreno oružje samo ako upotrebom drugih sredstava prinude ne može postići zakoniti cilj u izvršenju zadatka i kad je apsolutno nužno da od sebe ili drugog odbije istovremeni protivpravni napad kojim se ugrožava njegov ili život drugog lica.

  Protivpravni napad kojim se ugrožava život policijskog službenika ili život drugog lica u smislu stava 1. ovog člana smatra se napad vatrenim oružjem, imitacijom vatrenog oružja, opasnim oruđem ili napad drugim predmetom odnosno napad na neki drugi način kojim se može ugroziti život policijskog službenika ili život drugog lica.

  Napadom vatrenim oružjem na policijskog službenika u smislu stava 2. ovog člana smatra se i samo potezanje vatrenog oružja ili pokušaj da se ono potegne.

  Potezanjem vatrenog oružja u smislu stava 3. ovog člana smatra se pokret vatrenim oružjem radi njegovog donošenja ili stavljanja u položaj za upotrebu, a pokušajem potezanja smatra se pokret učinjen prema vatrenom oružju.

  Upotreba vatrenog oružja nije dozvoljena kad dovodi u opasnost život drugih lica, osim ako je upotreba vatrenog oružja jedino sredstvo za izvršenje zadataka iz stava 1. ovog člana.

  Upotreba vatrenog oružja nije dozvoljena prema maloletnim licima, osim u slučaju kada je to jedini način za odbranu od neposrednog napada ili opasnosti.

  Upozorenje pre upotrebe vatrenog oružja

  Član 125

  Pre upotrebe vatrenog oružja policijski službenik dužan je da licu prema kome će upotrebiti vatreno oružje izda naređenje “Stoj, policija, pucaću!”.

  U slučaju da lice ne postupi po naređenju, policijski službenik će ga upozoriti pucnjem u vazduh, ako se time ne ugrožava bezbednost ljudi.

  Izuzetno od st. 1. i 2. ovog člana, policijski službenik upotrebiće vatreno oružje bez izdavanja naređenja i upozoravajućeg pucnja, ukoliko bi to dovelo u pitanje odbranu od napada ili otklanjanje opasnosti kojom se ugrožava njegov život ili život drugih lica.

  Postupio po pravilima???Ko je ovde lud?Građani očigledno.

 4. Znao sam da mi je deda u pravu sto nije hteo da vrati kalasha nego mi ga je sacuvao na tavanu jer ce da zatreba.

 5. Citam komentare i neki kazu prekomerna upotreba sile, stavite se vi na mesto tog policajca , koji ode na intervenciju na slepo, on ne zna sta lopov ima kod sebe i cime moze da ga povredi,svaka osoba reaguje razlicito na napad, svaki put odlazeci na poso rizikuju svoj zivot, a imaju porodice kod kuce ,ne trebaju valjda oni da nose sa sobom sve moguce cime lopov moze da ih napadne,razmisle cime su napadnutu pa da reaguju srazmerno!! Kada rade svoj poso,NE VALJA, kad ne rade STO NISU!!!SVAKA CAST POLICAJCUU KOJI JE RADIO SVOJ POSO!!!!

 6. Zasto kradem?Kradem zato sto mi je cale invalid sa minimalnom penzijom.Kradem zato sto nema posla za mene.
  Kradem zato sto necu da rintam kod fukare za 120 dinara po satu budem neprijavljen i da me zove po potrebi i u dva ujutru.Kradem zato sto sva ova balega gospoda su krala pa se uzdigla.Kradem zato sto onaj posteni radnik je izrabljen i nije docekao penziju umro.Kradem zato sto je to dobro za ekonomiju nase zemlje -sto se ukrade mora se kupiti novo.
  Kradem jer to nije sramota , sramota je kad si u pocepanim patikama.Kradem u dogovoru sa pandurima dajem im postotak.Nisam glup da nosim biber sprej ili utoku jer znam da su ovi mladi pajkani gledali previse holivuda.
  Kradem zato sto je uzbudljivo a najvise volim da kradem od haj klase lopova jer me to cini Robin Hudom.
  Da se vrati tamo gde treba sirotinji a ja to jesam i moja cura.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here