Borski policajac ranio pljačkaša

U pokušaju pljačke objekta Šumske uprave u Boru noćas je ranjen I.S. (30)  tokom napada na policajske službenike i pokušaja bekstva.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru sprečili su noćas izvršenje krađe u objektu Šumske uprave Bor. Tom prilikom je ranjen I.S.(30). Njega su prilikom pokušaja bekstva ranili policajci koji su došli na lice mesta po dojavi da neko pljačka objekat Šumske uprave.

Naime, kako navode u Policijskoj upravi u Boru, njima je malo posle ponoći prijavljeno da je neko provalio u objekat Šumske uprave Bor, nakon čega je na lice mesta odmah upućena policijska patrola.

Dolaskom ispred ovog objekta policijski službenici su primetili da su vrata zgrade delimično otvorena, nakon čega su uzviknuli: „Policija! Izađi“.

Tada je osumnjičeni sa biber sprejom u ruci izleteo iz objekta i poprskao policijskog službenika kako bi ga onesposobio i pobegao.

Policajac je u samoodbrani ispalio hitac iz pištolja i ranio osumnjičenog, koji je potom prevezen u Klinički centar Niš.

Na mestu provale pronađene su rukavice, fantomka i metalna šipka koji pripadaju osumnjičenom.

O ovom događaju odmah je obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Povodom ovog slučaja oglasio se i direktor policije Vladimir Rebić, koji je istakao da je u razgovoru sa načelnikom PU Bor dobio čvrsta uverenja da je borski policajac postupio u potpunosti u skladu sa propisima u smislu opravdane upotrebe vatrenog oružja.