Borski seniori izgubili od Vladičinog Hana

U 13. kolu prve Muške Regionalne lige Istok seniorski sastav Bora izgubio je od „Morave“ rezultatom 60:77 (12:17, 25:22, 14:23, 9:15) u velikoj sali Sportskog centra Bor.

Uz podjednak procenat šuta iz igre na početku meča, oba tima su smenjivala nekoliko poena prednosti. Vladičin Han je probio borsku odbranu u prvoj deonici i u završnici četvrtine pravi seriju i završava je sa pet poena razlike.

KK “Bor“ je uspostavio igru u narednoj deonici. Igrali su dobru odbranu i to im je pomoglo da nađu rešenja u njihovom napadu. Uspevali su da pogode i nekoliko šuta sa linije za tri poena što im je dodatno uticalo na ritam tokom utakmice. Takođe su smanjili prednost iz prve četvrtine i završili poluvreme sa tri poena deficita.

Nakon prvog poluvremena, „Morava“ vraća priču iz prve četvrtine. Dosta su naškodili odbrani „Bora“ i to se odrazilo i rezultatski na meč. Napravili su seriju, imali su dobar protok lopte i šanse za pobedu na meču su im bile sve veće. Dobijaju treću četvrtinu sa devet poena vođstva.

U završnom periodu meča, Vladičin Han je zadržao borsku ekipu na samo devet postignutih poena. Svakako,Borani su se držali snažno kroz celu utakmicu i pokazali su kvalitetnu borbu pred domaćom publikom protiv jedne od vodećih ekipa u ligi.

„Moravi“ je ovo bila deseta pobeda iz 13 mečeva, dok „Bor“ ima učinak od šest pobeda i sedam poraza.

Najistaknutiji u domaćoj ekipi je bio Marko Milosavljević sa 17 ubačenih poena, dok je Ivan Šćekić postigao 15 poena.

KK „Bor RTB“: B. Stojanović, I. Zdravković, P. Branković, M. Vučetić, I. Šćekić, M. Milosavljević, A. Kolar, K. Veličković, V. Rosić, M. Rašić.