Borski studenti odlični u finalu nacionalnog takmičenja iz upravljanja projektima

Studenti četvrte godine sa Odseka za inženjerski menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru ostvarili su juče zapažen rezultat na nacionalnom IPMA šampionatu u upravljanju projektima, osvojivši peto mesto u generalnom plasmanu.

Borani Marija Pajović, Dušan Bogdanović, Marija Orlović i Nikola Balašević sa mentorom Nenadom Milijićem, pokazali su zavidan nivo znanja i kreativnog rešavanja praktičnih problema u upravljanju i koordinisanju projektima.

Naime, timovi su u roku od tri sata radili na simulaciji četiri projekta, pri čemu su vrednovani obuhvat projektnih zadataka, vremenski rokovi, budžet, resursi i motivacija i stres članova projektnog tima.

Tokom simulacija ovih projekata, studenti su demonstrirali i veštinu u timskom donošenju velikog broja brzih i adekvatnih odluka od kojih je zavisio ishod projekata.

Kako za borske studente, tako i fakultet, ovo takmičenje predstavljalo je novo i veoma korisno iskustvo. Sa Odseka za menadžment nadaju se da će i u narednim godinama studenti učestvovati na renomiranom šampionatu i da će dostojno prezentovati svoj odsek i fakultet.

Treba istaći i izuzetnu organizaciju i realizaciju ovog takmičenja od strane Fakulteta organizacionih nauka, koji su borsku ekipu veoma dobro ugostili.

Inače, pobedničko zlato uzeo je tim sa Građevinskog fakulteta u Beogradu i dobio priliku da predstavlja Srbiju na Internacionalnom Project Management šampionatu ovog juna.