Borski učenici nižih razreda osnovnih škola dobili besplatne udžbenike

Grad Bor je obezbedio besplatne udžbenike za sve učenike od prvog do četvrtog razreda, ukupno 20.000 udžbenika u vrednosti od 9.300.000 dinara.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

„Zahvaljujem se gradonačelniku, svim saradnicima i lično se nadam da ćemo sledeće godine imati besplatne udžbenike u drugom ciklusu, odnosno, od petog do osmog razreda. Svim učenicima, pogotovo prvacima, želim srećan početak i uspešnu školsku godinu“, izjavio je Radiša Petrović, koordinator borskih osnovnih škola i direktor OŠ „Branko Radičević“.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Na teritoriji grada Bora je oko 400 mališana ove školske godine krenulo u prvi razred, a sve škole su organizovale prijem prvaka.

„Ovo je prva godina gde smo uveli ovu praksu, a naredne godine ćemo nastaviti. Obećavamo da ćemo naredne školske godine srediti sve klupe u osnovnim i srednjim školama uz aktivnost koju smo počeli sada“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Prvaci su, kao i svake godine, dobili i pribor kao znak pažnje u novom periodu odrastanja i školovanja.

Milikić je najavio da će naš grad u narednim godinama obezbediti i knjige za starije razrede osnovnih škola, najverovatnike od školske 2019/2020 godine.