Borski vaterpolisti na prijemu kod gradonačelnika, cilj je da Bor postane centar razvoja najtrofejnijeg domaćeg sporta

U prostorijama Gradske uprave održan je prijem za članove Vaterpolo kluba Bor, koji su nedavno osvojili drugo mesto u Ligi centralne Srbije.

Vaterpoliste i članove stručnog štaba ugostili su je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i član Gradskog veća zadužen za sport Dejan Dulović.

Ovaj sportski uspeh uspeh ima poseban značaj jer su borski vaterpolisti, uprkos izazovima, pokazali izuzetnu posvećenost i borbenost. Naime, zbog renoviranja bazena, članovi kluba su morali da putuju čak do Knjaževca kako bi održavali treninge i takmičili se na najvišem nivou.

Gradonačelnik Milikić istakao je da Grad Bor kontinuirano ulaže u sportsku infrastrukturu, a renoviranje bazena je samo deo tog napora. Radovi na ventilacionom sistemukrovnoj konstrukciji zatvorenih bazena i sistem za grejanje vode nezavisno od gradske toplane omogućiće bolje uslove svim korisnicima bazena.

„Čestitam im na uspehu i snazi koju su nam pokazali, trenirajući i igrajući utakmice na drugim bazenima, u drugim gradovima.

Deca koja se bave ovim sportom treba da imaju najbolje moguće uslove za treninge i takmičenja. Čuo sam da među ima talentovanih takmičara za koje se interesuju veliki klubovi.

Hvala im što su razumeli potrebu grada Bora da se rekonstruiše gradski bazen posle više od 30 ili 40 godina od same izgradnje“, kazao je gradonačelnik.

Na prijemu je istaknuto da je zejednički cilj da Bor postane centar razvoja najtrofejnijeg domaćeg sporta.

„U toku je rekonstrukcija ventilacije koja nije bila u funkciji poslednjih 20 godina, a koja je predstavljala veliki problem. Krenućemo i u rekonstrukciju krova, tako da će naši vaterpolisti narednu plivačku, odnosno takmičarsku sezonu sačekati u rekonstrusanom delu zatvorenog bazena.
Obezbedićemo sve potrebne uslove, kako bi Vaterpolo klub nastavio da niže uspehe“, zaključio je Milikić.

Vaterpolisti su se zahvalili gradonačelniku na podršci i obećali da će nastaviti da se bore za nove uspehe.

„Dali smo sve od sebe i trudili smo se da osvojimo prvo mesto, koje nam je na „fajnal foru“ izmaklo. Nadam se da će naredne sezone biti zlatna medalja. Nismo mogli da treniramo na našem bazenu, pa smo išli u Knjaževac jer nam je tu bilo najbliže. Povratak na naše bazene će nam mnogo značiti zbog konstantnijih treninga“, kazao je Lazar Đorić, kapiten VK Bor.

Osim seniorske ekipe, i juniorska sekcija kluba je osvojila treće mesto, što dodatno potvrđuje talent i posvećenost mladih sportista.