Borski vatrogasci dobijaju dron

2
107

Specijalizovana vatrogasno-spasilačke jedinice iz Borskog okruga dobiće bespilotnu letelicu (dron) i integrisani informacioni sistem koji će se koristiti u slučajevima vanrednih situacija, najavio je danas Miroslav Knežević načelnik Borskog okruga.

vatrugasno-vozilo-bor

U toku je realizacija projekta između Ministarstva unutršnjih poslova i Borskog upravnog okruga sa jedne strane i županije Mehedinci i inspektorata za vanredne situacije sa rumunske strane. Radi se o projektu vrednom 2.400.000 evra fanansiranom iz pristupnih IPA fondova Evropske unije.

miroslav-knezevic-nacelnik-borskog-okruga

Specijalizovana jedinice Sektora za vanredne situacije iz Borskog okruga dobiće bespilotnu letelicu i integrisani informacioni sistem koji će se koristiti u slučajevima vanrednih situacija na teritoriji Borskog upravnog okruga. Projekat je u završnoj fazi i pripadnici sektora za vanredne situacije su već bili na obuci za upravljanje novom opremom, rekao je u izjavi za novinare Knežević.

Bespilotna letelica će se pre svega koristiti za nadgledanje iz vazduha u slučaju poplava i šumskih požara, a biće u funkciji i tokom drugih vanrednih situacija.

2 KOMENTARA

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here