Borskim poljoprivrednicima uručeni ugovori o subvencionisanju

U Gradskoj kući uručeni su ugovori o subvencijama u oblasti poljoprivrede. Pravo na bespovratna sredstva u visini od 80 odsto cene nabavljene robe ostvarilo je 69 poljoprivrednih proizvođača.

Foto: Grad Bor

Grad Bor iz godine u godinu konstantno uvećava iznos iz gradskog budžeta za razvoj poljoprivrede. Na ovaj način želimo da podstaknemo i mlade proizvođače da prošire svoju delatnost ali i da ostanu na svojim imanjima kako bi selo živelo i opstalo.

„Polako sumiramo rezultate, bliži nam se budžetiranje za narednu godinu i moram reći da je ovo jedna od uspešnijih. Iz godine u godinu razvijamo mere podrške poljoprivredi uz razgovor sa svim našim poljoprivrednim proizvođačima. Danas smo na sastanku čuli šta je to što bi trebalo promeniti u narednoj godini. Ono što ćemo zasigurno sprovesti naredne godine je organizovanje tribina kroz koje ćemo spojiti poljoprivredne proizvođače u male zadruge kako bi mogli zajedno da nastupaju na tržištu van Bora“, istakao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Ove godine za razvoj poljoprivrede iz gradskog budžeta opredeljeno je 47 miliona dinara, što je više nego prethodne godine. Na ovaj način pokazujemo da nam je poljoprivredna proizvodnja jako važna. I naredne godine, kroz proširenje mera za subvencionisanje pomoći ćemo poljoprivrednim proizvođačima.