Borsko jezero spas od vrućine i idealno mesto za letnji odmor [FOTO]

Spas od tropskih vrućina hiljade Borana i turista pronašao je ovih dana na plažama Borskog jezera.

Borani, ali i mnogi kupači iz ostalih opština u okruženju spas od letnjih vrelina pronašli su na Borskom jezeru. Sa razlogom. Veštačka akumulacija okružena zelenim proplancima i šumama, koje u ovim vrelim danima pružaju osvežavajuću hladovinu, za mnoge su ovog leta, definitivno zamena za more.

Lepote ovog popularnog borskog kupališta odavno su spoznali mnogi kupači, koji se plažama na Borskom jezeru vraćaju svakog leta. Nekom more, nekom Dunav, a mnogima Borsko jezero pruža sve ono što od odmora žele i nalaze, čistu vodu, uređene plaže, hladovinu, dobro društvo i rashlađenje.

Čini se da odavno veće gužve nije bilo. Mesto više tražilo se i u autobusima, ali i na parkinzima.

Nekoliko betonskih, brojne travnate i jedna peščana plaža, ističu kupači, daju dovoljnu mogućnost izbora, ali i prostora za održavanje fizičke distance na koju apeluju lekari u uslovima aktuelne pandemije koronavirusa.

Posetiocima su na raspolaganju sportski tereni na raznim podlogama, kao i druge varijante za rekreaciju.

Uz kupanje, sunčanje, hladno piće i sportske aktivnosti uživanje je, vele, potpuno.

Na koju će plažu kupači određuju po ličnom senzibilitetu, ali je “Glavna” uvek glavna jer na njoj zaljubljenici u vodu mogu povoljno iznajmiti plovila i da uživaju u vožnji mirnom jezerskom vodom.

Brojni ugostiteljski objekti za provod, ali i mobilijar za decu su, takođe, prednost ove betonske plaže.

Temperatura vode je ono što takođe privlači kupače, ali je, definitivno, trava jedino što kupačima smeta, uz smeće koje je, takođe, prisutno.

Vreli dani i spas od toplote u jezerskoj vodi čine, međutim, da se na sve ovo zaboravi, o čemu svedoči i interesovanje ljudi iz drugih sredina koji su kamp na Borskom jezeru dobrano napunili.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Turistički i kulturni potencijali Bora“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.