Božićna misa u crkvi Svetog Ljudevita u Boru [FOTO]

0
110

Rimokatolička crkva i sve hrišćanske crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru danas slave Božić, praznik rođenja Isusa Hrista. Svečana Božićna misa održana je jutros i u župnoj crkvi Sv. Ljudevita u Boru.bozicna-misa-2015Na Badnji dan, najpre je služena misa ponoćka, gde su od strane župnika borske crkve, velečasnog Leonida Bevze svim ljudima upućene reči da treba da se obrate bogu, jer, kako je istakao, on je jedina istinska ljubav, te da je Božić upravo blagdan za tako nešto.bozicna-misa-2015-2Uz tradicionalne Božićne pesme poput “Radujte se narodi”, “Betleheme grade slavni” i druge, svečano Božićno slavlje nastavilo se jutrošnjom svečanom Božićnom evharistijom, kojoj je prisustvovalo stotinak vernika.

“Bog je ljubav i svetlost sveta. Darovao nam je na ovaj dan svoga sina, jedinorođenca da bude otkupitelj naših greha. Pa, opet, ne dozvoljavamo da ta milost božjega porođenja i božje ljubavi prodre u naša srca, jer su ona ledena i kamena. Ali, koliko god se opirali, nešto od te ljubavi i božje reči će ipak prodreti, i to nešto učiniće da baš na ovaj dan budemo koliko-toliko srećni”, istakao je sveštenik Leonid Bevza u Božićnoj propovedi.

bozicna-misa-2015-1Tradicionalno, borska crkva bila je i za ovogodišnji praznik  uređena u skladu sa simbolikom velikog blagdana. Centralni momenat u vidu štale gde se, prema Bibliji, rodio Isus Hrist bio je najupečatljiviji.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here