Brnabić: U junu otvaranje novog rudnika u Boru

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će u junu biti otvoren novi rudnik u Boru.

Ona je u obraćanju novinarima, nakon obilaska Zaječarske pivare, istakla da će maju, a najkasnije u junu biti raspisan tender za strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor.

Predsednica Vlade je istakla važnost ravnomernog regionalnog razvoja, ukazavši na činjenicu da istočna Srbija zaostaje za prosečnim BDP-om i za standardom ostalog dela zemlje, što se mora promeniti.

„Ja ću biti u Boru početkom juna na otvaranju novog rudnika, velikoj investiciji kanadske kompanije“, najavila je Brnabić.

Brnabić je izrazila nadu da će nalaženje strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen Bor biti dobar zamajac, ali i podrška kompanijama, poput „Hajnekena“, da godinu za godinom investiraju, otvaraju nove pogone i zapošljavaju radnike.

„Mi ćemo u junu, ako ne i ranije, raspisati tender za strateškog partnera za RTB Bor. Za Bor očekujemo da, ukoliko to uradimo uspešno, može najmanje jedan poen da utiče na rast, samim tim i na zapošljavanje, zaljučila je predsednica Vlade.

Ona je ukazala da nije sve do Vlade, već da je mnogo i do lokalnih samouprava koje treba da naprave privredne savete i pokušaju da osnaže male i srednje kompanije i preduzetnike na lokalu.

(Bor030 / agencije)