Brnabić: U junu otvaranje novog rudnika u Boru

4
2295

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će u junu biti otvoren novi rudnik u Boru.

Ona je u obraćanju novinarima, nakon obilaska Zaječarske pivare, istakla da će maju, a najkasnije u junu biti raspisan tender za strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor.

Predsednica Vlade je istakla važnost ravnomernog regionalnog razvoja, ukazavši na činjenicu da istočna Srbija zaostaje za prosečnim BDP-om i za standardom ostalog dela zemlje, što se mora promeniti.

“Ja ću biti u Boru početkom juna na otvaranju novog rudnika, velikoj investiciji kanadske kompanije”, najavila je Brnabić.

Brnabić je izrazila nadu da će nalaženje strateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen Bor biti dobar zamajac, ali i podrška kompanijama, poput “Hajnekena”, da godinu za godinom investiraju, otvaraju nove pogone i zapošljavaju radnike.

“Mi ćemo u junu, ako ne i ranije, raspisati tender za strateškog partnera za RTB Bor. Za Bor očekujemo da, ukoliko to uradimo uspešno, može najmanje jedan poen da utiče na rast, samim tim i na zapošljavanje, zaljučila je predsednica Vlade.

Ona je ukazala da nije sve do Vlade, već da je mnogo i do lokalnih samouprava koje treba da naprave privredne savete i pokušaju da osnaže male i srednje kompanije i preduzetnike na lokalu.

(Bor030 / agencije)

4 KOMENTARA

  1. Opet ponovo pocinjem da poludim zbog sto cete da apokalipsishete i Metobnicu kao i sto ste Ostrelj ,Slatinu i Vrazogrnac.Sve potopeno u jalovinu i fekalije.Pcele nam umiraju u kosnice od zagadjivanje a da ne spominjem i sto vodu ne smemo da pijemo iz bunari.Razum ja da je u Beograd civilizacija i lepa a zlatare i nakit da se prodavaju ali ove rupe se vide iz svemira eto idite naguglajte mape od Bora i okoline sto okruzuje pa se sami uverite.

  2. Rekli su ekologija pa ekonomija,Metovnica jos nema pijacu vodu iz gradskog vodovoda barem ne celo selo,moje domacinstvo i jos nekolicina imamo dovoljno zdrave izvorske vode iz sopstvenih izvora, Vodu iz vodovoda moje domacinstvo je generacijama koristilo i doziveli su duboku starost, voda je ispravna i hemijski i bakterioloski i u dovoljnim kolicinama za tri porodice, Moje pitanje: STA DA RADIM AKO SE OTVARANJEM NOVOG RUDNIKA NESTO OD GORE POMENUTOG PROMENI? Ja cu to smatrati atakom na zivot, i kako da se odbranim? Sudovima?Zakonom?NE. Primenicu reciprocitet jer smo dosta pricali na sastancima sa nadleznim . Da li mi preostaje neka druga mogucnost da zastitim zivot svoj i moje porodice

  3. Počinju radovi na otvaranu niskopa koji je sastavni deo overe rezervi. kakv crni rudnik, daleko smo mi još od toga.

  4. Gospodo, odakle premijer(ka) zna šta je rudnik i kako se otvara. Ona misli da je, za otvaranje rudnika, dovoljno vreme potrebno za “Paradu srama”, a ne pet do deset godina i po ceni i do milijardu dolara. Pogrešila bi dama pod mentorstvom ΛV, ako dovede predsednika da preseku traku i puste rudnik u eksploataciju juna meseca tekuće godine, ako sam je dobro razumeo. Neka je Sosa ili predsednik Bora obavesti da se ne izblamiraju kao Marovci na Zemlji, da otvaraju poljanu “Čukaru Peku” i da ne dovode pune autobuse kojekakvim sendvičarima.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime