Čak 28 ekipa na ovogodišnjem Street Basket-u [REZULTATI]

Na gradskom šetalištu održan je tradicionalni turnir u uličnom basketu za mlađe kategorije. Organizator i ovog turnira  bio je Košarkaški klub „Basket Bor“.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Oko stotinak mladih borskih basketaša pokazalo je svoje basketaško znanje pred mnogobrojnom publikom koja je svake večeri turnira pratila veoma uzbudljive mečeve.

Na turniru je ove godine učestvovalo čak 28 ekipa. Kao najstariji nastupali su dečaci i devojčice rođeni 1998. i 1999. godine, dok su najmlađu kategoriju turnira predstavljala deca rođena 2008. godine i kasnije.

Ekipe su bile raspoređene u šest starosnih kategorija, a nakon poslednjih mečeva takmičenja saznali smo i ko su pobednici u svojim kategorijama.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

U kategoriji igrača godišta 2008. i mlađi najučinkovitija bila je ekipa „Belle amie“, a najbolji strelac bio je Mijat Jovanović. Najbolji igrač, tačnije igračica, bila je Nina Mergl.

Za igrače godišta 2006/2007 pobednik turnira je ekipa „ŽKK Bor 1“, najbolji strelac bio je Marko Stojadinović, dok je najbolji igrač i u ovoj kategoriji bila basketašica Mila Cvetković.

U kategoriji igrača 2004/2005 prvo mesto osvojila je ekipa „KK Gaga“, najbolji strelac bio je Aleksandar Savić, dok je za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen Veljko Komloš.

Najbolja ekipa kod igrača godišta 2002/2003 bila je „Ariadnae Filum“, najbolji strelac ove kategorije Veljko Komloš, a najbolji igrač Kristijan Balašević.

U kategoriji 2000/2001 pobednik je bila ekipa „Picerija Boss 2“, najbolji strelac ove kategorije je Kristijan Balašević dok je za najboljeg igrača proglašen Veljko Jovanović.

U najstarijoj kategoriji na turniru, među ekipama godišta 1998/1999, kao pobednik izašla je ekipa „Magnus“. Barbulović Milan bio je najbolji strelac, a najbolji igrač ove kategorije bila je Jelena Milosavljević.

Osim turnira u basketu i ove godine je održano takmičenje u izvođenju slobodnih bacanja i šutiranju trojki. Kao najbolji izvođač bacanja izdvojio se Vukašin Jovanović, dok je najprecizniji van linije 6,75 bio Stefan Dimić.

Za najboljeg igrača celokupnog turnira izabran je Kristijan Balašević.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Za sve tri prvoplasirane ekipe u svakoj kategoriji, najbolje igrače, najbolje strelce, kao i najbolje šutere slobodnih bacanja i trojki i MVP-a turnira, organizatori su obezbedili pehare, medalje i mnogobrojne vredne nagrade.

Ipak, organizatori su mislili i na sve ostale ekipe, pa su i za ostala mesta obezbeđeni prigodni pokloni.