CRVENI METEO ALARM: U istočnoj Srbiji noćas i sutra ledena kiša!

0
45

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje i crveni meteo alarm za istočnu Srbiju zbog ledene kiše koja se očekuje u toku noći i sutrašnjeg dana.

ledeni-dan-bor

“Večeras, tokom noći i sutra ujutru kiša koja će se mestimično lediti na tlu a sutra tokom većeg dela dana na istoku Srbije ledena kiša”, navodi se u upozorenju RHMZ.

Crveni meteo alarm, odnosno najveći stepen kojim meteorolozi upozoravaju na vrlo opasno vreme i pojave takvog inteziteta koje mogu da prouzrokuju veliku materijalnu štetu i budu opasne po bezbednost ljudi i životinja.

“Ledena kiša izaziva probleme u saobraćaju i snabdevanju stanovništva životnim namirnicama, toplotnom i električnom energijom (moguća totalna blokada saobraćaja), moguće velike štete na prenosnim sistemima-dalekovodima, povrede pešaka, oštećenje stabala – štete na šumama, drveću u parkovima i individualnom drveću (lomljava grana). Usled taloženja i zaleđivanja moguće su štete i na sistemima električne železnice, žičarama, TV tornjevima i drugim antenskim stubovima”, navodi se na sajtu RHMZ.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime