Crveni meteoalarm u istočnoj Srbiji

1
118

Na teritoriji istočne Srbije danas je na snazi crveni meteoalarm i upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Srbije na obilne padavine.

U Boru i okolini tokom čitavog dana se očekuje hladno i kišovito vreme, sa temperaturom od 7 do 11°C.

RHMZ je za područje istočne Srbije izdao crveni meteoalarm zbog obilnih kišnih padavine koje mogu premašiti 60 l/m² za 24 sata.

Na planinama oko i iznad 1000 metara moguć je vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

Crveni meteoalarm znači da se očekuje vrlo opasno vreme. Kako se navodi na sajtu RHMZ, postoji opasnost od poplava, problemi u svim aktivnostima poljoprivredne proizvodnje, značajni problemi u saobraćaju i transportu, rizik od odrona i klizišta. Opasnost po život ljudi i životinja, kao i štete na imovini.

1 KOMENTAR

  1. Postovani Igore zboc cega su volsebno poceli da nedostaju tekstovi o nasem rudniku?I rukovodstvu naseg rudnika?I svima koji su dobro profitirali od rudnika?A ponajvise osobe na nivou moralnosti Employee-a i slicnih?Da bice kise zamisli kisa pada u sred jeseni.A bice i snega.I tako redom.Ali ekonomija.Zivot.Prepusten sebicnim diletantima.Razvoj.Buducnost za sve.Ne samo za drugove.Izvinjavam se .Glup komentar na vest da ce padati kisa u sred jeseni.Izvinite.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime