Čuvao u automobilu dva kilograma marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su N.I. (37) sa više od dva kilograma marihuane. U više odvojenih akcija uhapšeno je 139 osoba širom Srbije.

Policija je kod N.I, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Zaječaru, prilikom pretresa automobila koji je vozio pronašla dva paketa sa više od dva kilograma marihuane.

Foto ilustracija / PixaBay

On će uz krivičnu prijavu, kojom se tereti da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

foto: MUP Srbije

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija  u nedelju, 3.decembra uhapsili 139 osoba zbog sumnje da su počinili razna krivična dela, vezana za narkotike i oružje.

Uhapšeno je, navodi MUP Srbije, uhapsio  96 osoba, pod sumnjom da su posedovali i preprodavali narkotike. Tom prilikom otkriveno je sedam laboratorija za proizvodnju različitih opojnih sredstava, a policija je zaplenila ukupno 128,5 kilograma narkotika.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača „zolja“, 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.