Đak reporter: Najuspešniji domaćin iz Kladova u odbojci na okrugu

Krajem novembra Kladovo je bilo domaćin Оkružnog takmičenja u odbojci. Pioniri i pionirke su svoje snage odmerili u sali Sportskog centra „Jezero“, dok su omladinci i omladinke igrali u sali Tehniče škole „Sveti Sava“.

djak-reporter-odbojka1

Predstavnici iz okruga u kategoriji pionira/pionirki bili su:
Bor – OŠ „Branko Radičević“ i OŠ „3. oktobar“,
Majdanpek – OŠ „12. septembar“ i OŠ „Velimir Markićević“,
Kladovo – OŠ „Vuk Karadžić“,
Negotin – OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Branko Radičević“.
U kategoriji omladinaca/omladinki takmičile su se sledeće ekipe:
Kladovo – Tehnička škola „Sveti Sava“,
Negotin – Negotinska gimnazija,
Bor – Gimnazija „Bora Stanković“ i Ekonomsko-trgovinska škola,
Majdanpek – Tehnička škola.

U finalu za plasman na međuokružno takmičenje za pionire borili su se OŠ „Branko Radičević“ iz Bora i OŠ „12. septembar“ iz Majdanpeka.

djak-reporter-odbojka2

Prvo mesto osvojili su pioniri iz Bora, a među pionirkama u krajnje neizvesnoj utakmici između OŠ „Velimir Markićević“ iz Majdanpeka i OŠ „Branko Radičević“ iz Negotina pobedila je ekipa iz Majdanpeka. U finalnom susretu omladinaca iz Kladova i Negotina, uspešniji su bili momci iz Kladova, dok su Kladovljanke bile tehnički i taktički bolje od ekipe iz Majdanpeka.
Međuokružno takmičenje za pionire/pionirke će se održati u Boru, a za omladince/omladinke u Kladovu, četvrtak, 26. novembra 2015. godine.

Prema utvrđenom kalendaru takmičenja, Republičko takmičenje u odbojci za srednje škole biće 7. i 8. decembra u Brzeću. Takođe, Republičko takmičenje u malom fudbalu za omladince se održava 9. i 10. decembra 2015. godine u Brzeću. Dodajmo i to da republičko takmičenje u odbojci predstavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Srbiji 2016. godine.

Za školski sport Srbije: Jelena Čulinović, đaci reporteri OŠ „3. oktobar“ iz Bora.
Mentori: Saša Čorboloković, prof. srpskog jezika i Mirjana Spasić, prof. fizičkog vaspitanja