Dan otvorenih vrata na Tehničkom fakultetu u Boru

Povodom Dana studenata, Tehnički fakultet u Boru otvorio je danas svoja vrata srednjoškolcima zainteresovanim da na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi nastave školovanje.

Tokom manifestacije „Dan otvorenih vrata” budućim studentima, u punom amfiteatru, predstavljeni su programi Rudarsko inženjerstvo, Metalurško inženjerstvo, Tehnološkološko inženjerstvo i Inženjerski menadžment, koji se izučavaju na borskom fakultetu.

“Cilj ove manifestacije je da se učenicima završih godina srednjih škola bolje upoznaju sa mogućnostima studiranja, programima i samim Tehničkim fakultetom u Boru. Pored borskih srednjoškolaca našem pozivu odazvali su se i učenici iz Negotina i Žitorađe”, rekao je medijima prof dr Dragan Manasijević, prodekan za nastavu.
Za maturante je, prema njihovim intereovanima, organizovan obilazak ogranaka fakulteta, učionica, laboratorija i drugih kapacitete ustanove tokom kojeg su imali priliku da se upoznaju sa profesorima i nastavnim osobljem.

Druženje budućih i sadašnjih studenata sa nastavnicima i gostima organizovano je na platou ispred centralne zgrade fakulteta.

Tehnički fakultet u Boru osnovan je 1961. godine od kada radi kao jedini fakultet Univerziteta u Beogradu van teritorije glavnog grada.

Do sada je na osnovnim akademskim studijama diplomiralo oko 3.000 studenata, doktoriralo više od 120, magistriralo preko 160, a Master studije završilo više od 230 studenata.

U narednoj školskoj godini biće mesta za 240 brucoša od čega je 200 na teretu budžeta i 40 za samofinanirajuće studente.