Deca iz Brestovca dobila novo igralište

U selu Brestovac kod Bora, danas je svečano predato na upotrebu dečije igralište, za čije uređenje i kupovinu rekvizita je sredstva donirala kompanija Srbija Ziđin Majning.

U njemu su se već prvog dana našli zadovoljni mališani: Damjan i Aleksa Dobrić kao i maleni Filip Stanković.

„Mnogo nam je drago što je napravljeno igralište jer sada imamo naš prostor. Mnogo nam se sviđaju i ljuljaška i klackalica ali i kućica, mreža“, rekao je najstariji Damjan Dobrić.

„Ovo je prvi parkić sa igralištem u Brestovcu koji osim ovog ima još i veliko fudbalsko igralište. Veoma smo zahvalni kompaniji na ovoj donaciji, jer sada deca imaju gde da borave i da se igraju. Ovakav prostor je potreban selu, posebno deci i mladima, kao i osnovnoj školi koja ima veliki broj učenika“, naglasila je Suzana Stavrić, meštanka Brestovca.

Lepo uređeni parkić sa igralištem namenjen je svim meštanima Brestovca, posebno porodičnim ljudima sa decom. Osim najmlađih meštana Brestovca, obradovalo mu se i oko 200 đaka koji pohađaju osnovnu školu Stanoje Miljković, smeštenu preko puta igrališta, a za nastavu u prirodi koristiće je i učitelji i nastavnici ove škole.

„Zahvaljujući gradu Boru i odgovornom postupanju kompanije Srbija Ziđin Majning naša škola i selo dobili su jedno veoma lepo i funkcionalno dečije igralište. Moram da iskažem zahvalnost u ime škole, sve dece u ovom selu i svoje lično ime sa iskrenom željom da će ovo biti samo jedan početak ozbiljnog i daljeg rada na uređenju i unapređivanju svih potencijala naše škole“, istakao je Aleksandar Vlahović direktor škole Stanoje Miljković u Brestovcu.

Za kompaniju Srbija Ziđin Majning, koja svoju društveno odgovornost iznova potvrđuje ovo je jedan od važnijih projekata posebno jer je namenjen deci.

„Kao kompanija sa izraženom društvenom odgovornošću, Srbija Ziđin Majning stalno integriše osećaj odgovornosti u zajednice kojima služi, smatrajući to važnim delom poslovanja. Deca su najosetljivija, ali i najvažnija grupa u svakoj zajednici, zbog čega posebno obraćamo pažnju na podršku deci i mladima. Podrška školama je naš glavni prioritet. Investiranjem u infrastrukturne projekte, stalno poboljšavamo okruženje za učenje, igru i rast dece. Svesni smo da je obrazovanje temelj razvoja zajednice, kao i važan put za svako dete ka ostvarivanju snova i potencijala. Zbog toga, naša ulaganja u obrazovanje nisu samo poboljšanja infrastrukture, već i dugoročna posvećenost budućnosti. Danas smo izuzetno ponosni što prisustvujemo svečanom otvaranju dečijeg igrališta škole Stanoje Miljković u Brestovcu. Ovaj projekat je realizovan u saradnji grada Bora kao investitora, škole Stanoje Miljković i kompanije Srbija Ziđin Majning kao donatora. Ukupna vrednost investicije u igralište je nešto više od 9.5 miliona dinara (oko 80 hiljada evra). Ovo igralište ne samo da pruža deci siguran prostor za igru i aktivnosti, već i odražava kontinuiranu podršku naše kompanije obrazovanju. Pored toga, Srbija Ziđin Majning aktivno učestvuje i finansira brojne obrazovne projekte, uključujući izgradnju biblioteka, renoviranje učionica, nadogradnju tehnološke opreme i stipendijske programe. U bliskoj saradnji sa lokalnim obrazovnim institucijama, osiguravamo da svaka investicija zaista koristi đacima i unapređuje kvalitet obrazovanja. Verujemo da će deca, zahvaljujući ovim naporima, imati više prilika za učenje i rast, čime će položiti čvrste temelje za svoju budućnost. Takođe smo posvećeni podršci lokalnim zajednicama u očuvanju njihove tradicije, kulture i nasleđa. Kroz organizovanje kulturnih razmena i podršku očuvanju tradicionalnih zanata, pomažemo zajednicama da zadrže svoj jedinstveni kulturni identitet i promovišemo kulturnu raznolikost i inkluzivnost u globalnom kontekstu. Uvereni smo da je zdrava i dinamična zajednica temelj održivog razvoja kompanije. Srbija Ziđin Majning će nastaviti sa svojim društveno odgovornim radom, aktivno se uključujući u izgradnju zajednica i obrazovnih inicijativa, dajući svoj doprinos boljoj budućnosti za svako dete“, rekao je Džou Bin, menadžer ESG službe kompanije Srbija Ziđin Majning.

Kompanija Srbija Ziđin Majning je zaista važan partner grada Bora, sa kojom su realizovani brojni važni projekti za dobrobit svih građana, istakao je pomoćnik gradonačelnika Boban Stojanović.

„Ovom prilikom, ispred gradske uprave i grada Bora, se zahvaljujem kompaniji, koja i ovog puta pokazuje društveno odgovorno ponašanje, pokazuje brigu za naše najmlađe, i tim povodom je na ovom lepom prostoru donirala osnovnoj školi „Stanoje Miljković“ u Brestovcu, ovaj prelepi parkić sa mnoštvom rekvizita i lepom i bezbednom ogradom, da najmlađi uzrasti mogu da se bezbedno zabavljaju, da u selu borave što kvalitetnije i da školske dane provode u zabavi i igri. Grad podržava ovakve akcije i nadamo se da ćemo sa ovom kompanijom i u budućnosti moći što uspešnije da sarađiujemo i ovom prilikom još jednom im se zahvaljujem na donaciji koju su pružili gradu“, istakao je Boban Stojanović pomoćnik gradonačelnika Bora.

Nakon dečijeg igrališta izvršena je i primopredaja prostorija kulturno umetničkom društvu Đido. Sredstva za uređenje ovog prostora koje koristi oko 120 mališana članova ovog kulturno umetničkog društva iz Brestovca, takođe je obezbedila kompanija Srbija Ziđin Majning.

„U ime Mesne zajednice Brestovac bih se zahvalio kompaniji Srbija Ziđin Majning na donacijama koje su omogućile da napravimo igralište za decu i da renoviramo prostorije za potrebe Kulturno-umetničkog društva Đido iz Brestovca. Brestovac ima nešto više od tri hiljade stanovnika, a školu Stanoje Miljković pohađa skoro 200 učenika. KUD Đido ima oko 120 članova, a polovinu čine deca. Ovaj sada lepo uređen prostor i igralište mnogo znače deci i omladini koja žive u našem selu“, rekao je Vlasimir Ćosić, predsednik Saveta Mesne zajednice Brestovac.

Predstavnike kompanije i Grada Bora dočekali su meštani i najmlađi članovi KUD-a Đido, koji su se u novim lepo uređenim prostorijama KUD-a predstavili deo Vlaških igara iz ovog kraja.