Dečak upao u stari borski kop

3
4263

Brzom intervencijom pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice iz Bora spašen je desetogodišnji dečak koji danas upao u napušteni rudarski kop.

Dečak se sa drugovima igrao na obodu kopa kada je pao niz liticu i zaustavio se na oko 70 metara ambisa dubokog oko 300 metara.

Spasioci su dečaka izvukli na površinu specijalnim koritom koje im je pre oko mesec dana donirao grad.

On je u svesnom stanju, sa povredama, prevezen u Opštu bolnicu u Boru, odakle je transportovan za Beograd.

Napušteni borski kop je u vlasništvu kompanije ZiJin Copper Bor (bivši Rudarsko-topioničarski basen Bor). Do sada je nekoliko puta u celosti bio ograđivan, ali je žičana ograda više puta bila na meti lopova.

Kako bi se sanirale posledice stogodišnjeg rudaranja na tom prostoru, kop se intenzivno zatrpava jalovinom iz ostalih borskih rudnika.3 KOMENTARA

  1. Dečak je pao u napuštenom kopu i teško se povredio, a to sve zbog nemara odgovornih u RTB Bor. Donedavni generalni direktor RTB Bor, na čijoj se duži stavlja ova povreda dečaka. On je u Boru napravio desetak pišala, ne fontane, okrečio spoljne zidove ka glavnoj ulici, napravio zoo vrt, a zaboravio da ogradi provaliju površinskog kopa u Boru. Njega to ne interesuje, interesuju ga krimogene, poltronske, šlihtarske radnje i da preleti u najbolje jato i da se dodvorava šefu stranke. Valjda će nadležni organi ovo dobro da provere, dok nije neko izgubio život. Dečku želim brzii oporavak, a kod Sose da proradi grižu savesti, ukoliko je uopšte ima?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime