Demokratska partija Makedonaca podržala URS na lokalnim izborima u Boru

Opštinski odbor Demokratske partije Makedonaca u Boru pozvao je sugrađane i pripadnike makedonaske nacionalne zajednice da na predstojećim lokalnim izborima u Boru podrže listu „Ujedinjeni za Bor grad – Mlađan Dinkić“.

dpm-logo

Saopštenje dostavljeno našoj redakciji prenosimo u celosti:

Poštovani sugrađani,

U ime Demokratske partije Makedonaca pozivamo pripadnike makedonske nacionalne manjine koji žive i rade u Boru da svoj glas daju listi Ujedinjeni za Bor grad – Mlađan Dinkić ali i pripadnike ostalih manjina.

Bor je poznat kao multietnička sredina u kojoj živi veliki broj nacionalnosti. Smatramo i verujemo da su upravo Ujedinjeni regioni Srbije u svom prethodnom delovanju zaslužni za očuvanje multietničnosti a da se gospodin Vladan Novović otvoreno zalagao i zalaže se za poštovanje prava manjinskih zajednica.

Zalaganjem za jednake šanse pripadnika svih naroda koji žive na ovom prostoru u domenu zaposlenja, stanovanja, obrazovanja i informisanja na manjinskim jezicima, stvoriće se šanse za ubrzan razvoj našeg kraja. U tome mi moramo biti ujedinjeni, ali moraju biti ujedinjene i institucije koje su odgovorne za rešavanje ovih pitanja. Mi imamo pojedina zakonska rešenja koja se mogu smatrati adekvatnim, ali problem je njihova primena.

Nadležne institucije i lokalna samouprava moraju da sarađuju kako bi se prava manjina osnažila i zaštitila.

OO Demokratske partije Makedonaca Bor