Direktorka borske filijale NSZ: „Broj zaposlenih porastao za više od 4000“

Borska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje koja pokriva teritoriju čitavog Borskog okruga, prema rečima direktorke filijale Sonje Stanković, evidentirala je u prvih šest meseci ove godine čak 4.184 novozaposlene osobe na teritoriji okruga. Kako se navodi u intervjuu datom listu „Poslovi“, najviše ljudi na teritoriji Borskog okruga, čak 20,9% radi u prerađivačkoj industriji, zatim u delatnosti vađenja ruda i kamena, zdravstvu, obrazovanju i proizvodnji električne energije.

nacionalna-sluzba-za-zaposljavanje-bor

Prema rečima direktorke borske filijale NSZ Sonje Stanković, primetan je trend rasta zaposlenosti na teritoriji Borskog okruga, posebno u privatnom sektoru.

Ukupna zaposlenost na nivou celokupnog okruga u 2014. godini iznosila je 27.052 lica, da bi u prvih šest meseci ove godine bile zaposlene još 4.184 osobe, odnosno 304 lica više nego u istom periodu prošle godine.

Najveću administrativnu stopu nezaposlenosti ima Bor, a najmanju Negotin, ali je, kako kaže direktorka, nezaposlenost na nivou čitave filijale približna republičkom proseku, a i iskreno očekuje da će se trenutno stanje na teritoriji Opštine Bor ubrzo promeniti.

Sonja Stanković

„U narednom periodu očekuje se otvaranje supermarketa preduzeća „Tekijanka“ u Boru, koje će zaposliti oko 50 radnika, ali i otvaranje pogona „Iskre“ iz Slovenije, koji bi zaposlio oko 40 žena. Ispitivanja sprovedena u oblasti eksploatacije ruda i plemenitih metala biće baza za otvaranje novog rudnika, a time će se stvoriti i šansa za nova zapošljavanja u Boru“, istakla je Sonja Stanković, direktorka borske filijale NSZ.