Dobijanje statusa grada i poboljšanje kvaliteta rada javnog sektora obeležili 2018. godinu

1
324

Dobijanje statusa grada, posle više od šezdeset godina, stabilizacija rada javnog sektora, ali i realizacija velikog broja projekata obeležili su 2018. godinu, rekao je na godišnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

“Godinu 2018. mogu oceniti kao jednu od uspešnjijih, jer smo pre svega uspeli da reorganizujemo deo javnog sektora, uspeli smo da planiramo, pravimo i uređujemo plan grada u određenim oblastima, pre svega u ekologiji i infrastrukturi. Takođe smo napravili i dugoročne planove za naredne godine”, istakao je gradonačelnik Milikić.

On je naglasio da su povećani transferi iz republičkog budžeta, završeni mnogi projekti, a realizacija nekih očekuje se u narednom periodu.

“Protekla godina bila je u znaku većih infrastrukturnih projekata. U gradu je zamenjena kompletna javna rasveta i postavljena nova LED rasveta, postavljene su klupe, nova autobuska stajališta, kante, česme i ostalo. Unapređenje stila života, uglavnom mlađe populacije, ogleda se i u osposobljavanju Wi-Fi zone u gradu, što nas stavlja u rang malog broja gradova koji imaju razvijenu takvu uslugu u Srbiji”, rekao je Aleksandar Milikić.

Prema gradonačelnikovim rečima, najznačajniji projekti realizovani u protekloj godini su zamena kompletne javne rasvete u gradu i selima, završetak pojedinih vodovoda u seoskim mesnim zajednicama, izgradnja novog dečijeg obdaništa u Novom gradskom centru i infrastrukturni radovi na putnoj mreži.

Grad Bor je, takođe, preuzeo vlasništvo nad zgradom Mulen Ruž i taj objekat će uskoro dobiti namenu, kao i Centroistok, odnosno gradska pijaca.

Za predstojeću godinu očekuje se realizacija značajnih projekata koji se pre svega odnose na vodosnadbevanje i zdravstvo.

1 KOMENTAR

  1. Sve je to lepo, ali sta ste uradili za porodice sa sest (6) i vise dece. Nemate evudenciju ni koliko takvih porodica ima u Biru. Niste se setili da tih deci podelite po jedan paketic, a kamo li da pruzite nesto vise. Sramita.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here