Dobre vesti za vozače! Ukinut rok važenja registarskim tablicama i saobraćajnim dozvolama

Prvog dana 2020. godine stiže dobra vest za sve vozače u Srbiji. Po novom Pravilniku registarske tablice koje su već izdate, kao i one koje će se izdavati vozačima neće imati rok važenja.

Shodno izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koje je potpisao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, registarske tablice se neće menjati nakon isteka roka od devet godina što je do danas bila obaveza.

Menjaće se, navode u MUP-u, samo ukoliko usled dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene.

Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti. Vlasnici vozila kojima su dozvole izdate pre 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važnosti, nakon isteka tog roka mogu ih zameniti za nove saobraćajne dozvole koje su trajne.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova preporučuju vlasnicima vozila da “radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu, nakon isteka važnosti saobraćajne dozvole istu zamene”.