Doček 2015. godine u amfiteatru uz „Očajne domaćice“ i hiljade petardi [FOTO]

Nekoliko stotina Borana se po izuzetno hladnom vremenu okupilo oko ponoći na platou i u amfiteatru Doma kulture da dočeka novu godinu. Tradicionalni doček je zbog mera štednje nešto skromnije organizovan.

docek-2015-amfiteatar-ponoc

Opština Bor je za doček 2015. godine izdvojila nešto više od 500.000 dinara, što je manje nego ranije. Zato su sa bine umesto velikih (i skupih) estradnih zvezda okupljene zabavljali ženski bend „Očajne domaćice“ iz Niša, trubački orkestar „Zlatne strune“ iz Knjaževca sa kojim se ušlo u novu godinu i borski starogradski orkestar „Tako će i biti“.

docek-2015-amfiteatar-ocajne-domacice

Klizalište montirano na platou Doma kulture radilo je cele noći i bilo je onih koji su na klizaljkama dočekali 2015. godinu.

docek-2015-amfiteatar-klizaliste

Zbog već pomenutih mera štednje umesto vatrometa tačno u ponoć pušeni su baloni, što je obradovalo najmlađe. Ovo nažalost nije značilo da se u novu godinu ušlo bez pirotehničkih sredstava. Uprkos apelima policije, petarde i topovski udari obeležili su dolazak i ove godine, a među najaktivnijima bili su maloletnici.

docek-2015-amfiteatar

Tokom trajanja programa saobraćaj je u delu ulice Moše Pijade bio zatvoren. Dežurala je lekarska ekipa, vatrogasci i policija.