Dom omladine Bor svojom emisijiom obeležio Međunarodni dan volontera

Članovi Doma omladine Bor desetu epizodu svoje omladinske emisije „Šta ima?“, posvetili su Međunarodnom danu volontera i ugostili jednog veoma iskusnog volontera i aktivistu Srećka Zdravkovića.

Peti decembar u svetu poznat kao Međunarodni dan volontera, ovaj status dobio je 1985. godine kao podsećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Program Ujedinjenih nacija za volontere.

Gost desete epizode omladinske emisije „Šta ima?“, govorio je o svojim počecima u volonterizmu, različitim akcijama u kojima je i sam učestvovao ali i koje je i sam pokretao, baš kao i o mnogim nagradama i ostalim benefitima koje mu je volonterski rad vremenom doneo. Za kraj emisije, Srećko Zdravković poslao je i jednu veoma važnu poruku svim omladincima.

Ovu emisiju Dom omladine Bor je snimio u okviru projekta „Šta ima? E’o volontiram!“, koji se sprovodi u sklopu programa podrške „Opens na putu“ koju realizuje OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad u saradnji sa organizacijama Krovna Organizacija Mladih Srbije i NAPOR – Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada.

Volonterizam je oblast za koju i dalje postoje mnoge zablude i zato je veoma bitno često ukazivati na dobre primere volonterskog rada i prednosti koje volonterizam može doneti.