Dom zdravlja Bormedic uručio novogodišnje paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica

U humanitarnoj akciji, Dom zdravlja Bormedic obradovao je novogodišnjim paketićima mališane iz socijalno ugroženih porodica.

Pred doček Nove godine, dobroćudni dekica u crvenom, posetio je decu iz porodica lošijeg materijalnog stanja u Boru i podelio novogodišnje paketiće.

“Za nas, ovo je bio jedan od najuspešnijih dana u godini. Rešili smo da mališane, koji žele da veruju u čaroliju, iznenadimo novogodišnjim paketićima. U humanitarnoj novogodišnjoj akciji obradovali smo decu koja su, uprkos lošim uslovima za život ili bolesti, srećni i puni nade za lepšim danima. U saradnji sa humanitarnom organizacijom “Borci za Bor”, koja nam je pomogla da pornađemo porodice i stupimo u kontakt sa roditeljima, obradovali smo preko 20 deteta“, navode iz Bormedic Doma zdravlja.

Novogodisnji paketići su podeljeni i mališanima koje je Deda Mraz, tog dana, sreo na putu do izabranih porodica.

“Dok smo isli gradom, sreli smo dosta dece, koji sa roditeljima obavljaju praznične kupovine. Bilo nam je i vise nego drago da i njima poklonimo paketiće, a oduševljenje i sreća mališana, kada slučajno sretnu Deda Mraza i dobiju paketić, su neprocenjivi. Iako je pandemija koronavirusa uticala da se akcija obavi bez dobro poznatih “mališan – Deda Mraz” razgovora, osmeh i oduševljene dece bili su veći nego što smo mogli da zamislimo“, ističu iz Bormedika.

Iz ove nove zdravstvene ustanove kažu da se u vreći sa poklonima našlo i nešto za roditelje, a ne samo za mališane.

„Kako nam je cilj bio da nešto lepo uradimo za naše male drugare i njihove porodice, koje ne žive u sjajnim uslovima, roditelje obradovali smo Bormedic poklon vaučerima. Nama su srca puna, a taj osećaj želimo da podelimo i sa svima Vama, i damo ideju onima koji su u mogućnosti, da na sličan pokažu mališanima kako je svet oko njih lep, i pun nade
i sreće, a u isto vreme nagrade sebe divnim osećajem sreće koju dobijete za uzvrat kada
nekom poklonite pažnju i ljubav“, poručuju iz Bormedic-a.