Donacija kompanije „Ziđin“ za „Mozaik“ i osnovnu školu u Bučju

Kompanija „Serbia Zijin Copper“ pomogla je opremanje dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Mozaik“, a OŠ u Bučju donirali su kancelarijski materijal, edukativni pribor i nov nameštaj.

„Serbia Zijin Copper“ obezbedila je sredstva za zamenu dotrajalih prozora u dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju „Mozaik“.

„Važno nam je bilo da u ovo doba, kada vlada virus korona, zaštitimo decu od drugih virusa, odnosno da im ne bude bar hladno dok su kod nas. Kompanija „Serbia Zijin Copper“ nam je izašla u susret, uplatila novac za zamenu starih prozora i zbog toga joj veliko hvala“, kazao je predsednik Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama u Boru Miroslav Đorđević tokom današnje posete predstavnika Kabineta generalnog direktora „Serbia Zijin Copper“.

Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Bučju, kompanija „Serbia Zijin Copper“, na inicijativu predsednika mesne zajednice Danijela Petrovića, donirala je neophodan kancelarijski materijal, a učionice opremila edukativnim priborom i nameštajem.

„Ovo nije prva donacija našem selu, jer smo pre toga dobili i novčanu pomoć za organizaciju seoske slave. Prošle godine, Kompanija je izašla u susret i našem kulturno-umetničkom društvu, tako da saradnju sa Serbia Zijin Copper već možemo nazvati tradicionalnom“, naveo je Petrović.

Inače, kompanija “Serbia Zijin Copper” je početkom ove godine i Predškolskoj ustanovi „Bambi“ donirala dostavno vozilo, a gradskoj Bolnici savremeni uređaj za razbijanje kamena u bubregu.