Donacija višekratnih “Zelenih maski” borskom Domu zdravlja

Domaća start-up kompanija “CCS Solutions” uručila je danas borskom Domu zdravlja 100 kompleta višenamenskih plastičnih zaštitnih maski sa zamenjivim filterom.

“Zelena maska” je jedan od 12 projekata podržanih na konkursu “Inovativna rešenja za suzbijanje efekata pandemije Covid-19” Fonda za Inovacionu delatnost.

Iz CSS Solutins ističu da je ova maska 100% domaći proizvod, namenjen za opštu zaštitu stanovništva ne samo od virusa, bakterija već i za zaštitu od zagađenja, prašine, sitnih čestica a uz upotrebu odgovarajućih filtera čak i od radioaktivnih čestica.

“Maska je izuzetno laka za održavanje, dovoljno je plastični deo prokuvati u vodi ili dezinfikovati alkoholom ili asepsolom, dok se filteri menjaju. U paketu dolazi sa tri filtera, a rok upotrebe jednog je 100 sati aktivnog korišćenja”, kazala je Marina Srdić članica pravnog tima kompanije CCS Solutions.

Ova kompanija je do sada donirala više od 1.000 kompleta “Zelenih maski” i filtera zdravstvenim ustanovama u Boru, Zaječaru, Negotinu, Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Kikindi, Valjevu, Despotovcu i Zrenjaninu dok je planirano da medicinskim radnicima širom Srbije bude podeljeno 10.000 kompleta.

“Zahvalila bih se na na ovako vrednoj donaciji, posebno što se radi o plastičnim maskama koje imaju višenamensku i višekratnu primenu uz laku dezinfekcuju. Iskoristićemo ovu donaciju da opremimo naše radnike u COVID ambulanti i službi Hitne medicinske pomoći”, kazala je dr Vesna Radosavljević direktorica Doma zdravlja u Boru.

Maske se za sada mogu kupiti samo u apotekama u Beogradu ili preko interneta na sajtu zelenamaska.rs.