Drugo veče 55. Gitarijade u Zaječaru [FOTO]

Drugo polufinalno veče 55. Gitarijade u Zaječaru otpočelo je nastupima demo bendova, nakon čega su proglašeni finalisti. U revijalnom delu programa publika je uživala u koncertima grupa Bendover, Bajaga i instruktori, Piloti i Ritam nereda.

Zaječarskoj publici sinoć su se predstavili bendovi TBK, Volvox, Ukratko Štef, Direct Drive i Lust For Thrust. Stručni žiri odlučio je da će se u finalu 55. Gitarijade za mesto pobednika boriti demo bendovi Riff (Ćićevac), Monah (Niš), Ukratko Štef (Pančevo), Direct Drive (Zrenjanin) i Lust for Thrust (Novi Sad).

Revijalni deo programa otpočet je nastupom pobednika 53. i 54. Gitarijade, grupe Bendover koji je prošle godine osvojio i nagradu za najbolji vokal „Momčilo Moša Radenković”.

Nastupom Bajage i instruktora nastala je fenomenalnu atmosfera u Zaječaru kojim su odjekivale dobro poznate pesme ove grupe. Momčilo Bajagić Bajaga prisetio se da je prvi put na Gitararijadi svirao kao osamnaestogodišnjag sa grupom Riblja čorba 1978. godine.

„Mnogo mi je drago da se održao festival sa najdužom tradicijom u Srbiji. Mi smo i došli kako bismo pomogli da se neke dobre stvari zadrže, a Gitarijada je svakako jedna od njih. Drago mi je kad vidim da klinci znaju tekstove pesama, znači da su im mama i tata bili rokeri pa su ih učili, a takođe to je kompliment za mene jer znači da su pesme dobre, čim toliko dugo opstaju”, kaže Bajaga.

U nastavku programa zaječarska publika uživala je u nastupu grupe Piloti, a „Još jedna pijana noć”, „Te noći smo se potukli zbog nje”, „Kao ptica na mom dlanu”, „Kako si lepa” i „Kada sanjamo” samo su neke od pesama koje su se sinoć pevale na Kraljevici.

„Mnogo puta smo svirali u Zaječaru na Gitarijadi. Večeras smo se za trenutak vratili u osamdesete i uvideli da je Zaječar sačuvao dušu rokenrola. Od tada se promenilo osam generacija publike, ali ona još uvek zna pesme koje voli i to je za sve nas iz te generacije pokretač da i dalje nešto snimamo, radimo i budemo na bini”, ističe Zoran Kiki Lesendrić.

Publika 55. Zaječarske Gitarijade je sa oduševljenjem dočekala tvrde zvukove pank-rok grupe Ritam nereda. Boban Petronić kaže da su na Gitarijadi u Zaječaru za svojih 35 godina postojanja nastupali mnogo puta i da je atmosfera uvek odlična.

„Zaječarska Gitarijada je odavno postala tradicija i trebalo bi da se održava što više ovakvih manifestacija. Ja sam za Gitarijadu znao pre nego što sam počeo profesionalno da se bavim muzikom, ona je uvek davala prostora mladim bendovima da se pokažu”, naglašava Petronić.

Pobednik 55. Gitarijade u Zaječaru biće proglašen večeras nakon koncerta grupe Van Gogh.

 
Failed to get data. Error:
Quota exceeded for quota metric 'All requests' and limit 'All requests per day' of service 'photoslibrary.googleapis.com' for consumer 'project_number:203018090927'.