DSS: Borani taoci javnih preduzeća

0
29

Na juče održanoj konferenciji za novinare  Demokratske stranke Srbije (DSS) u Boru kritkovan je rad pojediih javih preduzeća, sa posebnim osvrtom na situaciju sa grejanjem grada.

kzn-dss-04102013

Saopštenje DSS-a prenosimo u celosti:

Zbog neozbiljnog i nedomaćinskog poslovanja pojedinih javnih preduzeća građani Bora su postali njihovi taoci.

Podsećamo naše sugrađane da je Demokratska stranka Srbije u više navrata naglašavala da je ceo javni sektor težak bolesnik i da će, na žalost, zbog toga ceh platiti građani.

Zbog lošeg rada menadžmenta J.K.P. Toplana, kao i ranijih godina, opet nespremno dočekuje grejnu sezonu. Verovatno su očekivali da će hladno vreme stići u decembru?! Ugalj po pravilu obezbeđuju pred samu grejnu sezonu. Direktor mora odgovoriti zašto?

Gde je tu odgovornost?

Direktor je obećao tople probe u septembru, a sa njima se krenulo tek u oktobru i to samo u pojedinim delovima grada. Obećao je da će se u slučaju hladnih dana momentalno krenuti sa grejanjem. A na lageru umesto više hiljada Toplana ima stotinak tona uglja?!

Građani će imati uvećane račune za električnu energiju, jer se planirano-neplanirano moraju nekako grejati, iako Toplani grejanje plaćaju tokom cele godine.

Šta je sa Zakonom o zaštiti potrošača, sa brigom o zdravlji dece?

Možda treba Toplanu prevesti u Javnu ustanovu, jer se za njen rad izdvaja 40% subvencija iz opštinskog budžeta, odnosno oko 200 miliona dinara.

Sva javna preduzeća u gradu su u problemu. Vlast je odgovorna, jer je tvrdila da je funkcionisanje istih podignuto na viši stepen. A istina je da je stanje teško, da i J.P. Za stambene usluge ,,Bor“ beleži milionske gubitke, iako je pre samo nekoliko meseci odbornicima i građanima predočeno da posluje sa dobitkom.

Zašto? Ko je kriv za to?

Zna se. Imajući u vidu da će ono biti menični garant Toplani za nabavku uglja mora se maksimalno odgovorno raditi.

Princip političke i svake druge odgovornosti mora biti uvek na prvom mestu za svaku koaliciju i svaku partiju.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here