Đurić: U opštinskoj administraciji višak 57 zaposlenih, ali neće biti otpuštanja [VIDEO]

Predsednik Skupštine opštine Bor Dobrica Đurić (SPS) izjavio je da prema Ministarstvu finansija Republike Srbije u borskoj lokalnoj samoupravi i ustanovama ima višak od 57 zaposlenih, ali da otpuštanja neće biti.

Dobrica Đurić

Ministarstvo finansija Rupublike Srbije uputilo je dopis Opštinskoj upravi Bor u kome se upozorava da će biti ukiniti transveri iz republičkog budžeta ukoliko se ne reši problem sa viškom od 57 zaposlednih u opštinskoj administraciji.

S tim u vezi organizovani su sastanci predstavnika lokalne samouprave sa direktorima Javnih ustanova kako bi radnicima ponudio socijalni program ukoliko neko želi dobrovoljno da napusti posao.

Nije bilo nikakvog govora o sistematizaciji, tehnološkim viškovima ili nasilnog otpuštanja, što se inače čilo ovih dana od strane sindikata. Sastanci su imali svrhu da se anketiraju radnici kako bi se video da li ima zainteresovanih za dobrovoljni odlazak. Lokalna samouprava u tom slučaju morada da pronađe odgovarajuća sredstva, ako bude takvih zainteresovanih.

Sve se ovo radi zato što je stigao dopis od Ministarstva finansija da u opštinskoj administraciji postoji višak od 57 radnika i u kome se preti ukidanjem transvefa ako se to ne reguliše.

Treba reći i da javna preduzeća ni jednog trenutka nisu pominjana u ovoj priči, obirom na glasine da mora da se otpusti 20 % zaposlednih, istako je Đurić.

On je pozvao sindikate na dijalog i napomenuo da nikome ne ide u prilog da se neosnovane priče o otpuštanju velikog broja zaposlenih šire gradom.

Nikome nije u interesu da se, u ovo vreme kada se teško dolazi do posla, nekog otpušta i to se sigurno neće desiti, barem dok je ova samouprava ovde, rekao je Đurić.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UXyUaaJpNz0[/youtube]

(Youtbe kanal SPS Bor)