Dva pehara za Boranku Miju Ristić na ITF turniru u Podgorici

Mia Ristić, petnaestogodišnja teniserka iz Bora, osvojila je titule u singlu i dublu na nedavno završenom međunarodnom turniru “ITF J4 Podgorica Open 2021“.

Mia Ristić / Foto: MaliIgraci.rs

Turnir za mladiće i devojke do 18 godina, održan je od 24. do 29. maja na terenima Teniskog kluba “Eminent” u Podgorici kao deo “ITF World Tennis Toura“.

Mlada borska teniserka je u singl konkurenciji u finalu ubedljivo savladala zemljakinju Andreu Obradović rezultatom 2:0, u setovima (6:2, 6:1), i okitila se svojom četvrtom ITF titulom.

Mia i Andrea / Foto: MaliIgraci.rs

Na putu do novog trofeja Boranka je najpre pobedila Vladu Kozak iz Velike Britanije (6:2, 6:2), a zatim i Dunju Marić (6:3, 6:1), u četvrtfinalu joj je pri rezultatu 4:1 meč predala Mirjana Jovanović, dok je u polufinalu bila bolja od bugarske takmičarke Jane Stojanov (6:3, 6:4).

Mia je u glavnom gradu Crne Gore u paru sa domaćom takmičarkom Divnom Ratković bila prva i u dubl takmičenju.

Divna i Mia / Foto: MaliIgraci.rs

Divna i Mia su odlično odigrale sve mečeve na turniru i do finala su došle bez izgubljenog seta. U borbi za titulu pobedile su hrvatsko-bosanki par Leticia Taroko / Suana Tucaković rezultatom 2:0 (6:4, 6:3).

Mlada borska teniserka aktuelna je šampionka Srbije u konkurenciji do 16 godina.


Ovaj tekst je deo projekta „Ne laži me čoveče“ koji realizuju Bor 030 i NG Portal. Projekat je podržan u okviru programa ZIman-ov fond za mlade koji sprovodi Zaječarska inicijativa i Fondacija Iskorak u saradnji sa Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.