Dveri i DJB zajedno na izborima u Boru

Predstavnici pokreta Dveri i Dosta je bilo formalizovali su danas saradnju i zajednički nastup na lokalnim izborima u Boru i Beogradu 4. marta.

fotografija: Dosta je bilo

„Dosta je bilo“ i „Dveri“ , ističu čelnici ovih pokreta Saša Radulović i Boško Obradović potpisale su deklaraciju o saradnji polazeći od činjenice da je „partokratski sistem duboko ogrezao u kriminal, korupciju, potpuno odsustvo odgovornosti, kao i da su svi ostali politički subjekti participirali u vlasti i čine deo tog sistema“.

Prema najavama zajednička lista nosiće naziv „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“.

Pokreti će imati svoje posebne odborničke klubove nakon sprovedenih izbora i potpuno samostalno i nezavisno voditi svoju politiku.

„Potpisnici deklaracije se obavezuju da neće praviti predizbornu ili postizbornu koaliciju, ulaziti u vlast, direktno ili indirektno preko direktorskih, zameničkih i savetničkih mesta u javnom sektoru, sa SNS, strankama koje su u koaliciji sa SNS na bilo kom nivou i drugim strankama vladajućeg režima“, navodi se u deklaraciji o saradnji Pokreta Dveri i Dosta je bilo.

Oni ističu i da neće neće praviti predizbornu ili postizbornu koaliciju, ulaziti u vlast, direktno ili indirektno „preko direktorskih, zameničkih i savetničkih mesta u javnom sektoru, sa bilo kojom političkom organizacijom koja na bilo kom nivou vlasti ne poštuje princip potpune transparentnosti“.