Dvostruko ubistvo u Brestovcu

U borskom selu Brestovac sinoć su, oko 21 časa, ubijeni Radmila B. (27) i Zoran A. (39) hitcima iz lovačke puške. Policija je ubrzo uhapsila Dejana B. (35) iz sela Zlot osumničenog za dvostruko ubistvo.

Ubistvo u Brestovcu
Mesto gde je uhapšen osumnjičeni

Prema informacijama iz Policijske uprave Bor, Dejan B. iz Zlota lišen je slobode zbog osnovane sumnje da je hitcima iz lovačke puške usmrtio svoju nekadašnju suprugu Radmilu B. (27), a potom ubio i Zorana sa kojim je pokojna živela u vanbračnoj zajednici.

Kao motiv zločina pominje se ljubomora.

Telo nastradalog pronadjeno je u kuhinji, a telo žene u sobi trošne kuće u kojoj su žrtve živele kao podstanari.

Kuća se nalazi u blizini škole i centra Brestovca.

Prema rečima očevidaca, ubica je nakon zločina krenuo peške kroz selo sa puškom u rukama, ali ga je potom policijska patrola hitrom akcijom razoružala i privela, čime je sprečena veća tragedija.

Na lice mesta došao je i okružni tužilac iz Zaječara.

Policija je oko 2 sata u blokadi držala centar sela, a prilaz kući gde je izvršen zločin nije bio dozvoljen.

Sa ubicom imala dvoje maloletne dece

Preminula Radmila je iz braka sa osumnjičenim za dvostruko ubistvo Dejanom B. imala dvoje maloletne dece koja su nakon razvoda živela sa njom.

Meštani Brestovca, koji su poznavali porodične odnose između bivših supružnika tvde da je Dejan i ranije imao ispade ljubomore, pa i da je pretio da će ubiti Radmilu, ali nisu očekivali da će to stvarno i učiniti.