Ekipa “Zicera” osvetlala obraz borske košarke

Tim Košarkaškog kluba “Zicer” iz Bora savladao je danas na svom parketu ekipu KK “Mladost” iz Zaječara i time obezbedio svoju prvu pobedu u Drugoj srpskoj regionalnoj ligi “Istok”.
kk-zicerU veoma teškom meču za borske “Ziceraše” pobeđena je veoma jaka ekipa iz Zaječara, koja je prošle sezone pretendovala da pređe u viši rang. Borski košarkaši dobili su ih na svom parketu rezultatom 78:70 (19:29, 25:12, 11:14, 23:15).

Domaći igrači ušli su u meč dosta nesigurno, uz veliki broj grešaka u napadu i odbrani. To je i dovelo do razlike od +10 za gostujuću ekipu.

Ipak, u nastavku utakmice došlo je do preokreta i borski tim uspeo je da se vrati rezultatski. Nakon diskvalifikujuće greške Zaječarca Mitrović Uglješe zbog nesportskog ponašanja, Borani su se ponovo opustili, naročito u odbrani.

Poslednji period igre bio je u potpunosti u znaku “Zicera”, što je uticalo na konačni ishod meča.

Najefikasniji u ekipi “Zicera” bio je Nikolić M. (24 poena), dok je kod “Mladosti” najučinkovitiji bio Mitrović U. (19 poena).

KK “Zicer”: Buljan B., Nikolić M., Bogdanović D., Kocić M., Stanković M., Gligorijević S., Pajkić M., Antonijević M., Kulić Ž., Jovanović V., Stanojević N., Petrović V.

KK “Mladost”: Stojanović M., Mitrović U., Stojković V., Trajković U., Ibrakić M.,Petrović P., Krajinović N., Pipić F., Peković M., Babović L., Popović M., Drobnjak N.